Nem jött össze a bronzérem a DEAC floorball-csapatának

2019.04.08

A 2018/2019-es bajnoki évad utolsó hazai tétmérkőzésére várt a DEAC floorballosaira. A képlet egyszerű volt: amennyiben a hazaiak nyernek, lesz még egy harmadik mérkőzés a bronzéremért, ellenkező esetben a Dunai Krokodilok bronzéremmel a nyakukban hagyhatják el a DESOK Sportcsarnokot.

A mérkőzést fokozott izgalom előzte meg mindkét fél részéről. Hazai oldalon fejvakarást okozott Burai Péter hiánya: végül 14 mezőnyjátékos és 2 kapus került be a jegyzőkönyvbe debreceni részről. A mérkőzés első veszélyes lehetősége a krokodilok előtt adódott, de a debreceni védelem résen volt. Az ötödik percben emberhátrányba kerültek a hazaiak: a vendégek speciális egysége Hoffmann Tamás révén gyorsan ki is használta a kínálkozó lehetőséget (0:1). A bekapott gól a hazai gépezetet pörgette fel: gyorsan érkezett a válasz Radványi Balázs ütőjéből, míg Varga Gergő villanásával már a hazaiaknál volt azelőny (2:1). A folytatásban is az egyetemisták akarata érvényesült és emberelőnyben Nyisztor Szabolcs találatával már 3:1-et mutatott az eredményjelző. A fordulásig egyszer ingott meg a hazai védelem, amit könyörtelenül kihasznált Kvasznicska Norbert (3:2).

A második etapra is koncentráltan jött ki a hazai csapat. A játékrész első komolyabb helyzetét gólra váltották a cívisvárosiak: egy kontra végén Nyisztor Szabolcs volt eredményes (4:2). A mérkőzés felénél ismét pacsizhattak a fekete mezesek: Nyisztor Szabolcs ezúttal az előkészítésben jeleskedett, Okos Csanád volt eredményes. A szünetig még egyszer a fürgelábú 10-es okozott örömöt a hazai nézőknek: Nyisztor Szabolcs mesterhármasával már 6:2-re vezetett a DEAC.

A záró etapra mindent egy lapra feltéve érkeztek meg a krokodilok: hosszú gólcsendjüket Kvasznicska Norbert törte meg, majd Molnár Kristóf is betalált (6:4). A mérkőzés kezdett ismét nyílttá válni, ráadásul Nyisztor Szabolcs kiállítása miatt emberelőnyben rohamozhattak a vendégek. Gólt mégis a DEAC szerzett: Varga Gergő járt túl mindenki eszén (7:4). A hazaiak gólja nem törte meg az érdiek lendületét és futószalagon szállították a helyzeteket és sajnos a gólokat is: Hoffmann Tamás még az emberelőnyt használta ki, majd feliratkozott a gólszerzők közé Ressely Norbert és Alm Zsolt is (7:7). Időt kért Varga Tibor: igyekezte rendezni a sorokat a hazaiak szakvezetője, a kapuban Dorogi Kristóf váltotta dr. Héjja Gábort és a mezőnyben is eszközölt változásokat a hazaiak vezetőedzője. A változtatások ellenére a vendégek lendülete kitartott: Ressely Norbert révén megszerezték a vezetést, majd Molnár Kristóf góljával a mérkőzés során először vezettek kettővel az érdiek (7:9). Ám ekkor mozgósítani tudta utolsó erejét is az egyetemista csapat: Nyisztor Szabolcs villanásával ismét felcsillant a remény és Végh Ádám találatával ismét egál volt (9:9) – hat perc volt már csak hátra. A Dunai Krokodilok is időt kértek: sorsdöntő percek következtek. Kissé a semmiből (de mindenképpen váratlanul) érkezett Alm Zsolt távoli lökete, amellyel ismét a vendégeknél volt az előny (9:10). A DEAC minden erejével igyekezett ismét egyenlíteni, ám Kvasznicska Norbert góljával ismét kettővel vezettek az érdiek (9:11). Két perccel a lefújást megelőzően emberelőnybe került a DEAC: a hazaiak a kapust is lehozták, így 6 mezőnyjátékos rohamozott 4 ellenében. A végeredémnyt mégis a krokodilok állították be: Hoffmann Tamás labdája ment az üresen átotongó debreceni kapuba.

Ismét jó iramú mérkőzést játszott a DEAC gárdája, de sajnos ezúttal sem sikerült győzelmet aratni, így az újonc évadot a negyedik helyen zárta a debreceni csapat. Számos tapasztalat van, aminek a levonására marad ideje az egyetemistáknak: legközelebb szeptemberben vár tétmérkőzés a DEAC-ra. Összességében így is pozitív szezon van a srácok mögött, minden elismerést megérdemelnek a fiúk!

Salming Férfi OB I, a bronzéremért, 2. mérkőzés
DEAC – Dunai Krokodilok 9:12 (3:2, 3:0, 3:10)
Debrecen, DESOK Sportcsarnok, 150 néző
Vezette: Kelemen Gábor, Liebe György

DEAC pontszerzői: Nyisztor Szabolcs (4+2), Varga Gergő (2+2), Okos Csanád (1+1), Radványi Balázs (1+0), Végh Ádám (1+0), Fábián Donát (0+1)

A párharcot és a bronzérmet a Dunai Krokodilok csapata nyerte 2:0-ra

az eredeti hír itt elérhető