Saját célra használta a szolgálati autót a polgárőrség elnöke egy hajdú-bihari településen

2019.04.02

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen hűtlen kezelés vétsége miatt indított eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Egy Hajdú-Bihar megyei kis település polgárőr egyesületének elnöke 2017. évben több alkalommal a település közigazgatási határain kívül, saját ügyeinek intézése érdekében vette igénybe a polgárőr egyesület számára biztosított személygépkocsit.

A gyanúsított 2017-ben összesen 642,3 liter benzint használt fel magánútjaira, azt azonban egyesületi tevékenységként számolta el, így a polgárőr egyesület részére közel 223.000,- Ft-ot fizetett ki.

A gyanúsított ezzel a magatartásával, vagyonkezelői kötelezettségének megszegésével közel 223.000,- Ft vagyoni hátrányt okozott a település polgárőr egyesületének.

Cselekményével a hűtlen kezelés vétségét valósította meg, mely bűncselekmény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A nyomozás során a férfi vállalta az okozott vagyoni hátrány megfizetését, kérte az ügy közvetítői eljárásra utalását, amelyhez a megyei polgárőr szövetség elnöke is hozzájárult.

Tekintettel arra, hogy a közvetítői eljárásra utalás törvényi feltételei fennállnak, a büntetlen előéletű gyanúsított vállalta a jóvátételt, a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellene hűtlen kezelés vétsége miatt indított eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Amennyiben a közvetítői eljárás eredménnyel zárul, abban az esetben a járási ügyészség a gyanúsított ellen indult büntetőeljárást meg fogja szüntetni.

A kép illusztráció

– Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség –

az eredeti hír itt elérhető