Lépéshátrányban a bronzéremért küzdő DEAC floorball-csapata

2019.04.01

Vasárnap este folytatódott a DEAC floorball OB I-es csapatának felsőházi szereplése: a Dunai Krokodilok elleni két győzelemig tartó párharc dönt a bronzérem sorsától. Az újoncként kiváló szezont produkáló egyetemisták célja nem is lehet más, mint a dobogó elérése: motivációból tehát nem volt hiány és szerencsére a kulcsjátékosok bevetésre készen álltak.

A mérkőzés első percei még lassan csordogáltak. Az első komolyabb hibát a debreceniek vétették, amelyet a hazaiak könyörtelenül ki is használtak: Ressely Krisztián gólt is szerzett ebből a rövidzárlatból. A mérkőzés első emberelőnyének a hazaiak rugaszkodhattak neki és Ressely Norbert löketével már 2:0-ra vezettek a hüllők. A játékrész derekán éledezni kezdtek a debreceniek is. Nyisztor Szabolcsot már csak szabálytalanul tudták megállítani az érdiek védői: jöhetett az első DEAC-os emberelőny. Nem kellett sokáig várni a gólra, Varga Gergő magas labdáját Pál Lóránt vágta a kapuba (2:1). Láthatóan felpörgött az egyetemista csapat, hiszen Varga ergő találatával már 2:2-re módosult az állás. Újabb emberhátrányos támadásra is nyílt lehetősége a DEAC-nak, ám ez a lehetőség ezúttal kihasználatlanul maradt. Kiállítás érkezett a vendégek oldalán is, Fábián Dániel pihent le két percre. Gólt mégis Nyisztor Szabolcs szerzett: a fürge gólvágó labdaszerzést követően volt eredményes (2:3) – először volt az előny a DEAC-nál. Ám a szünetig ismét volt dolga a jegyzőkönyvvezetőnek is: Molnár Kristóf módosította 3:3-ra az eredményt.

A második húsz perc seg ígérkezett sétagaloppnak. A debreceniek valamivel kezdeményezőbek voltak és Nyisztor Szabolcs mesteri passzát Okos Csanád emelte a kapuba (3:4). Volt reakció a hazaiak részéről is: Molnár Kristóf zárt le egy hazai kontrát (4:4). Varga Gergő egyéni villanása is kellett ahhoz, hogy az előny visszakerüljön a fehét mezben játszó debreceniekhez (4:5). A folytatásban 1-1 kivédekezett kiállítás, sok blokk és védőmunka: szünetig nem változott az eredmény.

A záró(nak hitt) játékrészre éhesebben érkeztek meg az egyetemisták. Egy szép kontra végén Pál Lóránt megszerzte saját maga második gólját, majd egy hasonlóan szép kontra végén Okos Csanád is gólt szerzett (4:7): sok volt még hátra, de érthetően mosolygós arcok voltak a debreceni kispadon. Tíz perccel a vége előtt zárkóztak a hazaiak: Zelei Kristóf távoli lövése talált utat a debreceniek kapujába (5:7). A két gólra felzárkózó hüllők időt is kértek, igyekeztek az utolsó energiaforrásokat is mozgósítani. Mégis a DEAC került emberelőnybe és a létszámfölényes helyzetet Radványi Balázs révén ki is használták az egyetemisták (5:8), 8 perc volt már csak vissza. Az idő mégis ólomlábakon vánszorgott előre és az ötvenötödik percben kétszer is villantak a hazaiak: hiába volt szabálytalan a hazaiak védője, a játkvezetők nem fújtak semmit és a támadásba lendült krokodilok Kvasznicska Norbert révén zárkóztak (6:8). Ressely Norbert is elcsípett ügyesen egy labdát, amellyel meg sem állt a cívisvárosiak kapujáig (7:8). Öt perc volt már csak vissza Varga Tibor is kikérte a DEAC idejét. A krokodilok igyekeztek növelni a nyomást az egyetemistákon, az utolsó másfél percben már kapus nélkül, 6 az 5 ellen rohamoztak a hazaiak. A DEAC kétszer is megszerezte a labdát, egyszer angyon közel járt a minden eldöntő üres kapus gólig is, de a mérkőzés csak nem akart eldőlni…. Két másodperccel a lefújást megelőzően egy debreceni ütőn megpattanó labdát préseltek át a gólvonalon a hüllők… Jöhetett a hosszabbítás, mely aranygólig tart (8:8).

A lélektani előnyt megszerző krokodilok jobb ritmusban kapták el a ráadás első perceit és az első komolyabb védelmi megingást rutinosan ki is használták a hazaiak: Hofmann Tamás tett pontot a párharc első mérkőzésének végére (9:8).

Hosszabbítás után, aranygóllal nyertek tehát a hüllők, akik így lépéselőnybe kerültek a DEAC-hoz képest. Fájó tapasztalat ez a találkozó a debreceniek részére, többször is közel járt a legénység ahhoz, hogy lezárja az első mérkőzést, de az adódó lehetőségekkel ezúttal a krokodilok jobban bántak. Folytatás szombaton kora délután a DESOK-ban. A debreceniek mindenki támogatását kérik a soron következő, sorsdöntő összecsapáson!

Salming OB I, a bronzéremért, 1. mérkőzés:
Dunai Krokodilok SE – Debreceni EAC 9:8 – hosszabbítás után (3:3, 1:2, 4:3, 1:0)
Érd, Batthyány Sportiskola, 50 néző
Vezette: Ágoston Zsolt, Berki Gábor

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (2+1), Pál Lóránt (2+1), Okos Csanád (2+1), Nyisztor Szabolcs (1+2), Radványi Balázs (1+0)

A két győzelemig tartó párharc állása: 1:0 a Dunai Krokodilok javára.

az eredeti hír itt elérhető