Több tízmillió forintos megrendeléseket akaszthatott le Kósa Lajos anyjának cége a debreceni önkormányzatról

2019.03.31

A DK-s Varga Zoltán szerint Kósa strómannak használja édesanyját.

Kósa Lajos 83 éves édesanyjának új cége nyomdai előkészítéssel és reklámtervezéssel foglalkozik, és nem mellesleg több tízmillió forint értékben kapott megbízásokat a debreceni önkormányzattól és annak cégeitől

– mondta el vasárnapi sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselője.

A képviselő adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, hogy megtudja, állt-e az önkormányzat szerződéses viszonyban a Kaméleon Dizájn Kft-vel, Kósa anyjának legújabb cégével.

A megkapott dokumentumokból kiderült, hogy

a cég és a debreceni önkormányzat, az önkormányzat tulajdonában lévő Vagyonkezelő Zrt., valamint annak tagvállalatai között több tízmillió forint összértékű szerződés állt- és áll fenn.

Nagyjából 200 szerződés született 15 év alatt, a vállalat rengeteg megrendelést kapott, és kap ma is, az önkormányzattal például már Papp László polgármestersége alatt, 2018. decemberében is volt él szerződése – a politikus édesanyja tehát sikeres vállalkozást kaparintott meg.

Varga hozzátette, hogy sajtóinformációk is megerősítik, hogy nem csak Kósa édesanyja az egyetlen fideszes szál a Kaméleon Dizájn Kft. történetében, Kósa Lajos jó barátja, az a Rácz Róbert is „aktív résztvevője volt a cégnek”, aki a Hajd-Bihar megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, régebben a megyei közgyűlés elnöke volt, és egészen a múlt évig a Fidesz parlamenti frakciójának is a tagja volt.

az eredeti hír itt elérhető