Letartóztattak egy debreceni kormánytisztviselőt

2019.03.21

A Debreceni Járásbíróság 2019. március 20-án – a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványára – az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A nyomozási bíró álláspontja szerint a letartóztatott gyanúsított esetében fennáll az elérhetetlenné válás veszélye, így biztosítható az eljárási cselekményeknél való jelenléte, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban résztvevő személyeket jogellenesen befolyásolná.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek, ezért az nem végleges.

Mint korábban megírtuk, két tisztviselőt gyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével. A egyikük – társa segítségével – a vállalkozóknak jogtalan előnyért,

pénzért, húsáruért, ingyen kazánszerelésért rendszeresen belső információkat adott ki adóhatósági ügyekkel kapcsolatban.

Tanácsokat is adott az adóeljárás kijátszására, valamint a hatóságon belüli jó kapcsolatait kihasználva, jogszerűtlenül soron kívüli ügyintézést biztosított.

az eredeti hír itt elérhető