Nagy aszfaltozás kezdődik Debrecenben, jelzőőrök irányítják a forgalmat

2023.05.24

A debreceni Móricz Zsigmond úton, az Auguszta klinikánál a nagygépes aszfaltterítési munkálatok – az időjárási körülmények függvényében – várhatóan 2023. május 26-án kezdődnek és előreláthatólag május 27-én is zajlanak – tájékoztatott Debrecen önkormányzata.

Közölték, javában folynak a nagyfelületű aszfaltozás munkálatai a debreceni Móricz Zsigmond úton az Auguszta klinikánál. Elsőként a felső aszfaltréteg marását és a lokális szegélycserét, illetve az aknafedlapok szintbe helyezését végzik. A nagygépes aszfaltterítési munkálatok – az időjárási körülmények függvényében – várhatóan 2023. május 26-án (pénteken) 7.00 órakor kezdődnek és előreláthatólag május 27-én 17.00-óráig fejeződnek be. Pénteken a Pallagi út felé vezető oldalon, a következő napon pedig a Dóczy utcai kereszteződés felé eső oldalban történik az aszfaltozás.

A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon az erre közlekedők hosszabb menetidővel számolhatnak, ezért érdemes kerülő útvonalat választani. Félpályás útlezárás és jelzőőrös forgalomirányítás lesz az érintett útszakaszon, ezért a városvezetés arra kéri az arra járókat, hogy ne megszokásból, hanem a jelzőőrös irányításnak megfelelően, valamint a kihelyezett ideiglenes közúti jelzések szerint közlekedjenek.
Az aszfaltozást követően néhány napig még utómunkálatok várhatók a fenti útszakaszon.

az eredeti hír itt elérhető