Plusz egy „rettegett”, de hasznos „szék” került a Kazinczy Iskolába Debrecenben

2023.04.26

Új, modern fogászati kezelőegységet állítottak szolgálatba a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában lévő iskolafogászati rendelőben április 25-én. Az új kezelőegységek a legkorszerűbb eszközökkel vannak felszerelve, s a fogászati kezelésben használt alapanyagok is a legkorszerűbbek – számolt be az önkormányzat közleményében. 

A berendezés átadóján több politikus is megjelent.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere kifejtette: a Debreceni Egyetem által lebonyolított sikeres tendert követően 6 ilyen fogászati kezelőegység beszerzésére nyílt lehetőség összesen 61 millió forint értékben.

Ez a fejlesztés jól szolgálja a gyermekek és a családok számára barátságos, komfortos iskolaegészségügyi tevékenységét. Míg a komplex iskolaegészségügyi szűrővizsgálatok is kényelmesen, egy helyen, a Daefi (Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet) Pósa utcai központjában történnek, addig az iskolafogászati szűrések talán ennél is kényelmesebben, közvetlenül egyes iskolákban, az ott kialakított rendelőkben zajlanak.

A Kazinczy-iskolában lévő rendelő két óvodából és négy iskolából összesen több mint 2200 gyermeket tud ellátni. Ha fogászati beavatkozásra van szükség, a szülők tanítási időn kívül tudják elhozni gyermekeiket fogorvoshoz. A beavatkozásokat a legkorszerűbb eszközökkel és anyagok felhasználásával végzik.

Itt jó élmény lehet a gyerekeknek a fogászat

Széles Diána kiemelte, hogy a Daefi munkatársai minden egyes szolgáltatási helyen nagyon kedvesen fogadják a gyerekeket, akik így jó élményként élhetik meg az egészségügyi szűréseken, az ellátásban való részvételt. Ez hatalmas eredmény – teszi hozzá a polgármester.

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója kiemelte, hogy az iskolafogászati rendszer Debrecenben 28 körzetben 42 ezer gyermek ellátásáról gondoskodik. Debrecenben az iskolafogászat korszerűsítése két éve zajlik intenzíven, a jelenlegi beszerzéssel együtt öszesen 14 – 5 felújított és 9 teljesen új – fogászati kezelőegységgel rendelkeznek. A felújítottak közül már mindegyiket telepítették, a 9 új közül pedig eddig 4-et helyeztek már el a rendelőkben.

A következő helyszín a Pósa utcai rendelő lesz. Papp Csaba is kiemelte, hogy az új kezelőegységek a legkorszerűbb eszközökkel vannak felszerelve, s a fogászati kezelésben használt alapanyagok is a legkorszerűbbek.

Fotó: debrecen.hu

Református püspökkel adták át az új gyermekfogászati rendelőt Debrecenben

az eredeti hír itt elérhető