Schobert Norbi megszakértette a rezsiemelést: “Nem a kormány tehet róla, higgyétek el! Brüsszelben vannak a felelősök”

2022.09.15

Végre tisztába tette a rezsicsökkenés csökkentése – pontosabban a rezsiemelés – körüli, mindeddig homályos részleteket Schobert Norbi, a nemzet lefogyasztóembere.

A fitneszceleb hosszabb monológot tett közzé Instagram-oldalán, és ezúttal nem Bíró Icát és Béres Alexandrát csipkedte, hanem sokkal komolyabb témában nyilvánult meg.

Norbi először saját gazdasági helyzetét vázolja:

Kőkemény döntéseket kell meghozni. Olyan döntéseket, amiket nem hoztam még soha életem során, mert a világ nem volt olyan, hogy döntésekre kényszerítsen, tudjátok?

Most egy gazdasági válság van, nem világválság. Európai válság, nem magyar – magyarázza.

Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak meg a miniszterelnöknek. Hát, én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátja, sőt, még a kegyeltje sem vagyok, egyszerűen dolgozom velük és másokkal is az egészségért

– mondja Schobert, majd megnevezi az általa vélt felelősöket:

Ki tehet erről? Nem a kormány, higgyétek el! Az unió tehet erről, Brüsszelben vannak a felelősök 
– rántja le a leplet Norbi, majd leszögezi: “a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból“. Schobert szerint azok a döntéshozók a felősek a válságért, akik meghozták a szankciós döntéseket Oroszország ellen. Majd hozzáteszi, hogy ő nem putyinista, sőt, korábban milliókkal segítette az ukrán menekülteket, de most már “nincs kedve beleszólni a háborújukba”, szerinte ez az EU-tól független konfliktus, Ukrajna és Oroszország magánügye.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Norbert Schobert (@norbi_es_az_update_oldala)

Norbi úgy véli, az unió lakossága anyagilag és üzletileg nem fogjuk kibírni tavaszig sem, be fog zárni minden. Szerinte az Európai Unió „lábon lőtte magát, leamputálta mindkét lábát, vérzik, és a sebet el sem kötötte”. Úgy véli, egy megoldás van: az Unió vezetőinek tükör elé kéne állni reggel. Csak az orrukig látnak, nem látnak tovább, sajnos.

Ezekért a döntésekért felelni kell majd a nép előtt. A nép előtt, aki utcára fog kerülni, meg fog fagyni télen, éhen fog halni, és nem fogja ezt kibírni a társadalom tavaszig

– mondja az fitneszceleb.

Szerinte az EU egy olyan háború áldozata lett önszántából, amiből nem fog jól kijönni.

Bízok Magyarország miniszterelnökében, bízok abban, hogy megfelelő döntést fog most is hozni, és bízok abban, hogy az unió vezetői a tükörbe tudnak nézni reggel, amikor egy hónap múlva meg fog állni a rendszer”
– vallotta meg érzelmeit Schobert Norbi.

az eredeti hír itt elérhető