Kislányt zaklatott és fogdosott – Debrecenben tárgyalják az ügyet

2018.12.02

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa 201.12.04-én 11:30 órától a következő ügyet tárgyalja.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2018 júniusában K. S. vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolataiból született gyermekeket Hajdúdorogon. 2008-ban született meg a sértett. A vádlott agresszív viselkedése miatt a kapcsolat megromlott és az asszony arra kérte a férfit, hogy költözzön el. A vádlott a kislányt 3 éves koráig nem látogatta, majd 2-3 havonta vitte el egy-egy hétvégére magához. 2014 elején a kiskorú sértett jelezte édesanyjának, hogy édesapjánál pucér bácsit és nénit látott.

Ezt követően az anya egy ideig korlátozta a gyermek láthatását. Majd a vádlott kéthetente 2-3 alkalommal vittel el 2-3 napra a kislányát magához. 2016 júliusában egy alkalommal egy ilyen látogatáskor, amikor a férfi azt gondolta, hogy a gyermek alszik, önkielégítést végzett. Az esti órákban lefeküdt a kiskorú sértett mellé és fogdosni kezdte. A sértett nagyon megijedt, nem tudta mi történik vele, de nem szólt az apjának. Másnap egy születésnapra voltak hivatalosak, ahol a sértett elaludt és másnap kísérték haza testvérei.

A sértett nevelőapjának feltűnt a sértett rosszkedve, szótlansága. A sértett kérdésre válaszolva elmondta, hogy az édesapja sört vagy bort öntött az italába, ennek hatását érzi. A sértett aznap este beszámolt édesanyjának az apjánál átélt szexuális cselekményekről, melyet meghallva az anya üzenetet küldött a Gyermekjóléti Szolgálat helyi vezetőjének, aki azt javasolta, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen. A vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Első nyilvános ülés.

az eredeti hír itt elérhető