2019-ben is Kiss Ábel Lukács lesz a Karitatív Testület elnöke

2018.11.29

Újabb egy évre Kiss Ábel Lukácsot választották a Debreceni Karitatív Testület elnökévé. A szervezet 2018. november 28-i ülésén értékelte az elmúlt egy év munkáját is.

Eredményes évet tudhat maga mögött a Debreceni Karitatív Testület. A csaknem 20 karitatív tevékenységet folytató civil szervezeteket tömörítő testület számtalan jótékonysági akciót szervezett idén is.

A tavalyi nagy adventi akcióban közel ötmillió forint értékű tartós élelmiszert gyűjtött a Testület, mely háromezer család számára jelentett segítséget. Az adományok összegyűjtésében és eljuttatásában több mint háromszáz önkéntes segített, köztük az EMMI Debreceni Javítóintézet fiatal lakói is.

A Testület aktivistái augusztusban a tanszergyűjtésben vállaltak fontos szerepet, október végén 52 szemüveggel segítették a rászoruló gyermekeket, november közepén pedig a BAGE Csokigyűjtő akciójához csatlakoztak.

Decemberben elindul a már hagyományos adventi adománygyűjtés, amelyben idén is több ezer rászorulónak szeretnék szebbé tenni a karácsonyát.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy újabb egy évre Kiss Ábel Lukácsot választják meg a Testület elnökének. A régi-új vezető azt mondta: nagyon eredményesnek tekinti a 2018-as évet és abban bízik, hogy 2019-ben még több debreceninek tudnak segítséget nyújtani. Számára a Debreceni Karitatív Testület elnökének lenni szolgálat és köszöni a tagoknak, hogy a következő évre is egyhangúlag megválasztották.

Az ülésen Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke kiemelte, hogy „Debrecen gondoskodó város, amelynek erejét a példaértékű összefogás adja. Az országban máshol nincs ilyen, ez által a Debreceni Karitatív Testület országos branddé vált.”

– A Debreceni Karitatív Testület és a város minden segítséget megad annak érdekében, hogy ez a rendszer stabilan működjön és az adomány oda kerüljön, ahol valóban szükség van rá.

Fotó: Miskolczi János

az eredeti hír itt elérhető