Meghallották a lakossági kérést, lesz régi típusú pad is a Tócóskertben

2022.08.18

Teszik a dolgukat a faöntöző zsákok a Tócóskertben, folyamatosan adagolják a vizet a fáknak – tette közzé  Varga András. A terület önkormányzati képviselője terepszemlén járt és friss információkat közölt a Tócóskertben zajló munkálatokról.

A képviselő elmondta, hogy ellenőrízte az új padok magasságát és komfortosságát. Kényelmesneek találta őket, de azt ígérte, hogy tiszteletben tartva sokak kérését, a régi típusból is helyeznek majd vissza.

A merőleges sétány iskola előtti szakasza az iskolakezdésre elkészül. A régi aszfaltos réteget igényesebb burkolatra (térkőre?) cserélik, a régi víznyelők helyére újakat raknak, a lámpaoszlopokat felújítják.

Fákat és cserjéket ültetnek ősszel

A képviselő arról is beszámolt, hogy a zöldfelület is növekszik a területen. A fákat és cserjéket ősszel ültetik el.
Az Angyalföld téri pihenőrészre megérkeztek a párakapuk, a gépészeti része pár héten belül elkészül. Jövő nyáron már élvezhetik az itt megpihenni vágyók.

A Kishegyesi úton épülő parkolónál megkapatott minden engedélyt a kivitelező, így ki tudta cserélni a lámpaoszlopokat modern led-es fejegységgel, így energiatakarékos lesz a közvilágítás.

A kivitelezés folytatásához szükséges olajleválasztó egység a következő héten megérkezik, így a parkoló befejező üteme is elkezdődhet – zárta mondandóját Varga András.

Hamarosan elkezdik építeni a pihenő pavilont a Tócóskertben

Így halad a Zöld Város Program a Tócóskertben

az eredeti hír itt elérhető