Leállíthatják a hajdúnánási MotoGP-pálya építését

2022.07.29

Tiba István, a beruházásért felelős miniszteri biztos a hajdúnánási televízióban arról beszélt, hogy elképzelheő hogy felfüggesztik a hajdúnánási MotoGP-pálya építését – vette észre a Debreciner.

A fideszes képviselő szerint ha nem lenne háborús helyzet, akkor gond nélkül megépülne a tervezett versenypálya, a jelenlegi szituáció azonban „átértékeli és felülírja” a terveket. A beruházásért felelős miniszteri biztos szerint most az a legfontosabb, hogy megállapodjanak a helyi gazdákkal a földjeikről, ha ez megtörténik, akkor a kormány dönthet a beruházás felfüggesztéséről.

Nem lennék meglepve, ha ez a döntés születne, és azt hiszem, hogy akik egy picit reálisan gondolkodnak, és egyébként támogatták, örültek a MotoGP-nek, ők is azt mondanák, hogy ebben a helyzetben nem ez a legfontosabb, és nem erre kell költeni, hanem segíteni kell az ország működését

– mondta Tiba.

A földeket azonban a – képviselő szerint – valószínűsíthető felfüggesztés ellenére is megszerezné a kormány. Ha a MotoGP jogtulajdonosa, a Dorna Sports nem járulna hozzá egy több éves csúszáshoz, Tiba szerint ipari parkként hasznosíthatnák az összesen 600 hektáros területet, amelyből eredetileg csak 100-150 hektárt szántak erre a célra.

Megcsúszott a hajdúnánási MotoGP-pálya projektje, jövőre már biztosan nem lesz futam

 

az eredeti hír itt elérhető