Egy nagy hupli földet és egy betonelem lejtési szögét is megvizsgálták a politikusok a Petőfi téren

2022.07.21

Térkő-síkságot, egy kupac földet és egy betonelem lejtési szögét is behatóan megvizsgálták debreceni politikusok az épülő Petőfi téren szerdán. Erről Pósán László országgyűlési képviselő számolt be közösségi bejegyzésében.

Politikusok a kifutón, Petőfi felügyelete alatt.

Pósán (illetve közösségi oldalának adminisztrátora) a térkövekkel gazdagon kirakott illusztrációs képekhez rutinból hozzá is rendelte a Zöld Város Programot. Debrecenben igen népszerű kifejezés ez, amikor területfejlesztés alatt leginkább pár ezer térkőkocka lerakását értik némi növényzettel. Sebaj, tekintsünk bizalommal a jövőbe, és olvassuk teljes egészében a mondanivalót!

Bízom benne, hogy a rekonstrukció befejezésével városunk újabb különleges színfolttal gazdagodik, mely a debreceniek kényelmét szolgálja. Képviselőtársaimmal ma megnéztük a Zöld Város Program keretében folyó átalakítás munkálatait, melyek már a második ütemnél járnak, így hamarosan látványos fázisába ér a kivitelezés

– tette közzé a politikus.

Emlékeztetőül

A polgármester szavai a munkaterület átadásakor 2021 decemberében:

A Petőfi tér 17 ezer négyzetméteren, azaz teljes egészében megújul. Újdonságként a terület központjában egy több mint 400 négyzetméteres tó kap helyet, melybe 800 darab vízinövényt telepítenek. A tó mellett kap majd helyet egy 325 négyzetméteres faburkolatú terasz, amelyhez kapcsolódóan egy pavilon épülhet.

„Ez a pavilon egy külön beruházásban valósul meg, de szándékaink szerint mire elkészül a park rekonstrukciója, ezt az épületet is be tudjuk fejezni. Ennek elsődleges célja, hogy a téren folyamatosan legyen élet valamilyen kávézó vagy grillterasz révén” Ugyancsak új elemként kerül a térre egy 750 négyzetméteres gumi burkolatú, körülkerített játszótér 12 db játszóeszközzel és mászódombbal, illetve egy különleges várostörténeti tanösvény is.

A Petőfi téri beruházás része általános zöldfelület-rekonstrukció is: 85 darab új fát, 3 ezer négyzetméter cserjét és évelő növényt ültetnek el, emellett több mint 6 ezer négyzetméternyi fűfelületet frissítenek fel a parkban.

Fotók: Pósán László

Alakul a Petőfi tér – Pósán László is kipróbálta az új térkövet

Uniós forrásból újul meg a Petőfi tér, így fog kinézni jövő őszre – látványtervek

az eredeti hír itt elérhető