Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyorsúszás után 100 méteren is győzött a Világjátékokon

2022.07.11

Az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékok második versenynapján egy aranyat két ezüstöt és egy bronzot szereztek a magyar versenyzők a nem olimpiai sportágak világversenyén. A debreceni Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyorsúszás után 100 méteren is győzött – tette közzé a Nemzeti Versenysport Szövetség.

„Mozgalmas időszakon vagyok túl, de ez a Világjátékok kiemelt versenynek számít. Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét számban megvédtem a címem. Az meg külön fantasztikus érzés, hogy az aranyak mellett a váltóval ezüstérmesek lettük.” – összegzett az uszonyosúszó versenyek végén az immár négyszeres Világjátékok-győztes klasszis.

Ugyanebben a számban Varga Krisztina ezüstérmet szerzett, akárcsak Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban. Utóbbi számban Bukor Ádám bronzérmes lett.

További uszonyosúszó pontszerzők: Blaszák Lilla 4., Szabó Anita 5. (mindketten női 400 felszíni), 4X100 méteres férfi felszíni váltó (Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám) 5., Holoda Péter 4., Sincki Ádám 5. (mindketten 50 méteres uszonyos gyors), Suba Sára 7. (100 méteres női felszíni).

Egy nappal korábban Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Mozsár Alex a 400 méteres felszíni úszásban és a szintén debreceni  Holoda Péter pedig 100 méteres uszonyos gyorsúszásban győzött.

Fotók: Nemzeti Versenysport Szövetség

Világjátékok – Két versenyrekord, két újabb magyar arany

az eredeti hír itt elérhető