Úgy megvert egy 12 éves fiút egy debreceni parkban, hogy a gyerek szeme világa bánta – ez lesz a 16 éves elkövető büntetése

2022.06.17

A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki ököllel úgy megütötte a sértett szemét, hogy az maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

2021. június 4-én 18 óra 30 perc körül a 16 éves vádlott barátjával együtt az egyik debreceni parkban tartózkodott, amikor észrevette, hogy ott van a 12 éves sértett is.

A vádlott korábban tudomást szerzett arról, hogy a sértett olyan fotót készített róla, amelyen dohányzik, ezért a kiskorút kérdőre vonta. A vádlott indulatosan beszélt a sértettel, majd hirtelen két kézzel a mellkasánál fogva ellökte.

A kiskorút ettől elesett, majd a további bántalmazástól tartva bocsánatot kért a vádlottól. A feldühödött fiatalkorú ezt követően a sértettet egy alkalommal ököllel megütötte a szeme környékén. A sértett napszemüvege leesett és összetört, illetve a bal szeme azonnal vérezni kezdett.

A bántalmazás következtében a sértett bal szemében a szaruhártya megrepedt, illetve a szivárványhártya leszakadt. A sértett szemét meg kellett műteni, azonban a sérülés látásélesség csökkenést eredményezett, ami maradandó fogyatékosságként értékelendő.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fiatalkorú fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a próbaidő időtartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – olvasható az ügyészség közleményében.

az eredeti hír itt elérhető