Megrongálták Benedek Tibor falfestményét, Kabát Pétert sokkolta a cselekedet

2022.06.14

Kabát Pétert szerint elfogadhatatlan, ahogy meggyalázták az egykori világklasszis vízilabdázó emlékét.

Valaki tönkretette a két évvel ezelőtt elhunyt Benedek Tibor újpesti falfestményét. Az eset nem „csak” a magyar sporttársadalmat, de a teljes újpesti szurkolótábort is felháborította, méghozzá annyira, hogy az ultrák vérdíjat tűztek ki a szégyenteljes cselekedetet elkövető illető fejére – tudta meg a Blikk.

A lap megkereste az Újpest FC korábbi focistáját, a klub jelenlegi sportkoordinátorát, Kabát Pétert, akit sokkoltak a hírek.

Megmondom őszintén, szóhoz sem jutok… én ezt nem tudom megérteni. Hogy tud valaki ilyet csinálni, hogy megrongálja egy ilyen ikonnak a festményét, hogy képes odapingálni? … Egyszerűen nem jutok szóhoz. Épelméjű, épeszű ember nem csinál ilyet. Felháborító, teljesen meg vagyok döbbenve

– mondta Kabát Péter, akinek közvetlen kapcsolata nem volt Benedek Tiborral, de mindig nagyon tisztelte őt, hiszen egy világklasszis vízilabdázó, akit az egész ország, sőt az egész világ ismer. Arra, hogy az újpesti ultrák vérdíjat tűztek ki arra, aki meggyalázta Benedek emlékét, nem szeretett volna reagálni, szerinte mindenkinek szíve joga, hogy mit gondol.

Belerondítottak a gyönyörű falunkba
Rohadt szemétláda ge.i
Azt kívánom neki, hogy kapja el a majomhimlőt, amikor Covidos és akkor lásson kenyeret, amikor a holló a szemével elrepül egy pékség előtt

– írta egy újpesti drukker a Facebook-on, és meg is osztott egy képet a falról, amit meggyalázott valaki.

Fotó: Facebook/Újpest Újpest Újpest

az eredeti hír itt elérhető