Szabó Győző szerint a heroinozás brutál, elmondhatatlan dolog

2022.05.30

A színész ma már teljesen tiszta, de volt idő, amikor herionfüggő volt.

Szabó Győző a Forbes-nak mesélt kábítószeres élményeiről. Napra pontosan tudja, 2000. május 28-án heroinozott utoljára, még mindig emlészik az érzésre, ami függővé tette.

Akkor nem tudtam, hogy az lesz az utolsó. Amikor azt mondjuk, hogy heroinista vagyok, az azért van, mert az addiktológia szerint nincs gyógyult drogos, csak szüneteltetve van a szerhasználat. De azt is tudom, hogy ha egy kupac heroint kiszórnál elém, akkor sem nyúlnék hozzá, mert nagy a tét. Húsz éve is az volt – az életem –, és most is az

– mondta a színész, aki nagyon régóta nem él már drogokkal, alkoholt viszont rendszeresen fogyaszt, de csak mértékkel. A heroin viszont teljesen más volt az életében, egy brutális dolog.

Benyomod a heroint, jön a két-három percig tartó flash. Brutál, elmondhatatlan dolog. Aztán jön egy több órán keresztül tartó eufória, mert nincs dülöngélés, kontrollvesztés, nem mondasz hülyeséget

– emlékezett vissza az érzésre Szabó Győző.

A színész nehezen szokott le a heroinról, Csernus Imre segített neki, aki szerinte megmentette az életét. Az elvonási tünetei kegyetlenek voltak: izomrángások, ízületi fájdalmak, fejfájás, hányinger, hasmenés – mindez három héten keresztül. Olyan is volt, hogy fel akarta hívni a dealerét, mert nem bírta tovább, és olyan is, hogy fel is hívta, de kérte, hogy még akkor se adjon neki anyagot, ha már könyörög. A színész végül letette a drogot, élményeiből előbb egy könyv, majd 2021-ben pedig film készült Toxikoma címmel.

az eredeti hír itt elérhető