Az EU összes országa beköltözött a Beregszászi suli elé

2022.05.11

A megyei önkormányzat irányítása alatt működő Europe Direct Hajdú-Bihar Iroda számos színes programmal, érdekes és hasznos információkkal várta az érdeklődőket hétfőn, az Európa-napon.

Minden évben május 9-én tartják az Európa-napot, mely az európai békét és egységet állítja reflektorfénybe. Ez a nap a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulója.

Ezen – 1950-es – nyilatkozatában Robert Schuman francia külügyminiszter új politikai együttműködést vázolt fel Európa számára annak érdekében, hogy a kontinens országai között soha többé ne robbanjon ki háború. Robert Schuman nyilatkozatát tekintik az Európai Unió kialakulásához vezető út kezdetének.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat országszerte 14 helyszínen szervezett rendezvényt.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat égisze alatt működő Europe Direct Hajdú-Bihar Iroda az Enterprise Europe Network, az EURES és az Eurodesk uniós hálózatok megyei koordinátoraival, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársaival együtt várta az érdeklődőket Debrecenben, a DSZC Beregszászi Pál Technikum előtt. Az ingyenes gyermek- és családi programok mellett tájékoztatást adtak az EU-val kapcsolatos témákban, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról vagy az Unió céljairól. A programot kvízek, játékok színesítették.

az eredeti hír itt elérhető