Bírósági végzés: alaptalanul tett feljelentést Berettyóújfalu fideszes polgármestere Szántai László ellenzéki képviselő ellen

2022.05.09

Facebook-oldalán osztotta meg Szántai László berettyóújfalui önkormányzati képviselő és korábbi összellenzéki országgyűlési képviselőjelölt, hogy a bíróság neki adott igazat a város polgármesterével, Muraközi Istvánnal szemben.

Muraközi István, Berettyóújfalu fideszes polgármestere rágalmazás miatt jelentette fel Szántai Lászlót, mert az ellenzéki képviselő eg Hadházy Ákossal közösen tartott lakossági fórumon azt mondta, hogy:

„Képviselői munkám során is találkozom a korrupcióval. Tapasztalataim szerint sokszor irányítottak a közbeszerzések, de földeladásokat, ingatlaneladásokat is érint a problémakör.”

A helyi fideszesek ezeket a szavakat támadásnak vették, és rendkívüli ülést kezdeményeztek, hogy Szántait bocsánatkérésre szólítsák fel. Majd a polgármester fel is jelentette ellenzéki kollégáját.

A bíróság végzés viszont kimondta, Muraközi Istvánnak nincs igaza:

“Berettyóújfalu Város Polgármestere az önkormányzat képviseletében eljárva alaptalanul tett ellenem rágalmazás vétsége miatt feljelentést”

– írja Szántai László, mellékelve a bírósági végzést:

“Bihar szinte semmit nem fejlődött, inkább lemaradt az elmúlt 12 évben”- Interjú Szántai László ellenzéki jelölttel

az eredeti hír itt elérhető