Újjáalakul az Omega

2022.05.03

Az elmúlt évek sorozatos tragédiái után az Omega tagjai úgy döntöttek, új néven és új tagokkal folytatják tovább.

Igaz, egyelőre az énekest nem találják, az új tagokkal mindenképpen együtt zenél majd Debreczeni Ferenc, azaz Ciki és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata is – írja a Blikk. Az új zenekar, az Omega Testamentum terveiről az együttes menedzsere, Trunkos András nyilatkozott.

Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről

– mondta. Szerinte a legnehezebb feladat az énekes megtalálása lesz. Olyan frontembert keres a menedzser, aki nem szeretne Kóbor Jánosra hasonlítani, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekest szeretne, akivel újrafogalmazzák a legendás dalokat.

Az Omega együttest érő csapások 2020 novemberében kezdődtek, amikor elhunyt Benkő László, a zenekar billenytűse, rá pár napra pedig Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa is. Az együttes frontembere, Kóbor János tavaly decemberben hunyt el, a gitárost, Molnár György Elefántot pedig ismét rákkal műtötték.

az eredeti hír itt elérhető