Lakhatás Debrecenben: bérletidíj-stopot javasol a Jobbik

2022.04.29

A debreceni bérlakásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Keresztesy Gergő, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője.A politikus elmondta, többek között a sajtóból is  értesültek arról, hogy Debrecen városának tervei vannak a  bérlakások helyzetével kapcsolatban.

“Természetesen örömömre szolgál a városvezetés törekvése, mely szerint növelni kell a városban rendelkezésre álló bérlakások számát. Erre több törekvés is irányul, ezeket teljes mértékben tudom támogatni, ebben vita nincs” – fogalmazott, majd hozzátette:
Azonban azzal kevésbé tudok egyetérteni, hogy a kilakoltatási moratórium lejártával bérleti díj emelést hajtson végre a város. Ennek több oka van. Az elszabaduló infláció, áremelkedések, az ukrán-orosz háború egyre erősebben érzékelteti hatását, ezeket pedig mind a magánszemélyek, civilek, vállalkozók kivétel nélkül éreznek a saját pénztárcájukon.
A második érvem pedig, hogy minden nehézség ellenére Debrecen Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Ráadásul rekord szintű költségvetéssel indulhatott neki ennek az évnek. Ha ezt a költségvetést nézzük, a bérleti díjakból befolyó plusz összeg hatalmas terhet jelenthet egyes bérlők számára, ellenben a város költségvetését tekintve a plusz bevételi forrás elenyésző.

Keresztesy Gergő a törekvések támogatása mellett levelet írt Debrecen polgármesterének, hogy lehetőségéhez, lehetőségükhöz mérten gondolja, gondolják újra a városvezetőkkel a bérleti díjak emelésének tervezetét, a fentebb említett érvek miatt ezt halasszák el a következő esztendőre.

“Egy fiatal számára Debrecenben lehetetlen küldetés lakást vásárolni” – így orvosolná a problémát a Jobbik 2022 után

az eredeti hír itt elérhető