Döbbenetes dolgokkal szembesült a Békemeneten egy amerikai humorista, majd Kovács Zoltánt is megizzasztotta

2022.04.23

Jordan Klepper, a Trevor Noah-féle Daily Show munkatársa Magyarországon készített műsort, hogy az amerikai tévénézők valamelyest képbe kerülhessenek a furcsa magyarországi politikai helyzettel kapcsolatban – szúrta ki a hvg.hu.

Klepper március 1-én, a békemenet napján érkezett hazánkba, és azzal szembesült, hogy az utca embere igencsak fogékony a tengerentúlon is népszerű trumpista összeesküvés-elméletekre. Azt is megdöbbenve tapasztalta, hogy szépen terjeszkedik nálunk az orosz prpopaganda, és az orosz–ukrán háborúért így aztán mindenki felelős, csak Vlagyimir Putyin nem.

Összefutott O1G-táblás ellentüntetőkkel is, akiktől megtanulta a “seggnyaló” kifejezést.

Győzike az idei Békemenet sztárvendége – galéria a vonulásról

Jordan Kleppern műsorában – a magyar közmédiával ellentétben – Márki-Zay Péter is szót kapott, majd a humorista szemtől szemben leülhetett interjút készíteni Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárral. Az orosz–magyar kapcsolatokra sikerült úgy rákérdeznie, hogy Kovács nem győzött hárítani. De nem jött ki jól abból sem, amikor Klepper kérdésére megpróbálta elmagyarázni, mi a különbség a mostani, az orosz–ukrán háború miatti menekültválság és az öt évvel ezelőtti szíriai menekülthelyzet között.

az eredeti hír itt elérhető