Dzsudzsák büntetőt hibázott a ZTE ellen, elmaradt a Loki-győzelem

2022.04.02

A Zalaegerszeg gól nélküli döntetlent ért el a Dzsudzsák Balázs révén tizenegyest hibázó DVSC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A tabella negyedik helyén álló zalaiak sorozatban harmadszor értek el 0-0-s döntetlent a bajnokságban, s immár hat mérkőzés óta veretlenek.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Debreceni VSC-ZTE FC 0-0

Debrecen, 2830 néző, v: Vad II
sárga lap: Halilovic (61.), Serafimov (91.)

DVSC:
Hrabina – Charleston (Ferenczi, 71.), Pávkovics, Deslandes, Poór (Kusnyír, 65.) – Baráth, Da. Babunski – Dzsudzsák (Tischler, 85.), Bódi (Bévárdi, 85.), Varga J. – Do. Babunski (Ugrai, 65.)

ZTE:
Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Halilovic – Meshack, Tajti, Milovanovikj (Spoljaric, a szünetben) – Zsóri (Rebernik, 85.)

Az első félidő alacsonyabb iramú és kevésbé színvonalas játékot hozott. A hazaiak valamivel veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél, különösen a szünet előtti percekben pörgették fel a meccset, de gólt nem sikerült szerezniük.

Fordulás után kevésbé tűnt stabilnak a zalaegerszegi védelem, a DVSC pedig ezt igyekezett kihasználni, de változatlanul nem járt sikerrel. A 61. percben aztán videobírós megerősítés után tizenegyeshez jutott a hazai együttes, Dzsudzsák Balázs ballábas lövését azonban Demjén Patrik kivédte. A 108-szoros magyar válogatott szélső ebben az idényben először hibázott büntetőből, eddig ugyanis ötből ötöt értékesített. A folytatásban tovább gyűrték egymást a csapatok, de gól nem esett, a ZTE – amelynek kispadján most debütált Molnár Balázs vezetőedzőként – kihúzta döntetlennel a lefújásig.

az eredeti hír itt elérhető