Óriási roham várható a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt

2018.10.16

Még pár napig biztosan nem emelkedik hatályba a törvény.

Mint korábban megírtuk, a kormány megszünteti a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatását. A módosító javaslat a fideszes Bánki Erik nevéhez fűződik, amit a képviselő egyéni indítványként nyújtott be a parlamentben.

Az elmúlt években a lakástakarékpénztári megtakarítások népszerűségüket a 30 százalékos állami támogatásnak, illetve a megtakarításhoz járó kedvező és kiszámítható lakáshitel konstrukcióknak köszönhették

– magyarázza a napi.hu.

Mivel a törvény visszamenőlegesen nem lesz érvényes, tehát a már megkötött szerződésekre kifizetik az állami támogatást, óriási roham várható a napokban a pénztáraknál. A Napi Gazdaság arról írt, hogy már hétfőn – a kihirdetés napján – rendkívül megnövekedett az érdeklődés a lakástakarékpénztári megtakarítások iránt.

Az elmúlt pár órában az ügyfelek tömegesen keresték fel munkatársainkat, partnereinket, hogy ha lehetséges, akár még a mai nap folyamán indítanának lakástakarékpénztári megtakarítást, mert nem szeretnének elesni a 30 százalékos állami támogatástól

– mondta a lapnak hétfőn Vajnági Richárd, a City Hitelbróker Kft. ügyvezetője.

A hvg.hu kalkulációja szerint egy nap csúszás még belefér:

kedden nyomják át a javaslatot a parlamenten, utána Áder Jánosnak még alá kell írnia, és csak az ezt követő naptól lesz érvényes a törvény.

Az addig megkötött szerződésekre még a mostani szabályok érvényesek, azokhoz jár állami támogatás.

Annyi mindenesetre biztos: az ügyfélszolgálat dolgozói úgy készülnek, hogy holnap is tömegek fognak elmenni hozzájuk. A lap arról is írt, a Fundamenta ügyfélszolgálatán kétórás sor kígyózott hétfő délután.

az eredeti hír itt elérhető