Pirított tofu zöldségekkel – recept

2022.02.07

A tofu, vagy magyarosan szójababsajt egy magas fehérjetartalmú kínai élelmiszer. Már kishazánkban is egyre többen, és nem csak vegák fogyasztják. Pirítva zöldségekkel, magvakkal és akár gyümölcsökkel is ehető, gyors, egészséges és finom étel. Én is rendszeresen elkészítem.

Pirított tofu zöldségekkel

Hozzávalók:

Egy csomag fűszerezett tofu

1-2 kanál olívaolaj

Zöldségek

Gyümölcsök

Sajtok

Pirított magvak

Balzsamecet

Elkészítés:

Vágjuk fel a tofut kisebb csíkokra, majd tegyük egy előre olajozott serpenyőbe.

Pirított tofu zöldségekkel

Az olaj ne legyen túl forró, mert a pác miatt könnyen kicsaphat. Pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát, amíg enyhén meg nem pirul. Túlsütni nem érdemes, mert akkor kiszárad.

Pirított tofu zöldségekkel

Ha kész, locsoljuk meg egy kis balzsamecettel. Köretként tehetünk hozzá sült burgonyát, bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, pirított magvakat, vagy ami éppen otthon van.

Elkészítési idő: 10 perc.

Bon appetit!

– Rontó Judyt –

az eredeti hír itt elérhető