Orbán: a vírusnak nincs párttagkönyve

2022.01.21

Szélsebesen terjed az omikron vírusvariáns, de az erő amivel ránktör az nem olyan erős, mint a korábbiak. Ezért változtatni kellett a védekezésen – tette közzé a miniszterelnök  a Kossuth Rádió reggeli műsorában, pénteken.

Miniszterelnöki interjúk a közmédiában · “Az orvosok és az ápolók bére az elmúlt időszakban jelentősen emelkedett” (2022.01.21.)

Februári változások

A beszélgetésből kiderül, hogy  Február közepétől csak az minősül védettnek, átalakul a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Az minősül védettnek, aki felveszi a harmadik  oltást, vagy ha csak kettőt vett fel, nem telt el az után 6 hónap.

A miniszterelnök elmondta, hogy januárban minden csütörtökön és pénteken, valamint szombatonként időpontfoglalás, regisztráció nélkül is hozzá lehet jutni oltáshoz járási szakrendelőkben és kórházi oltóponton.

A vírusnak nincs párttagkönyve

Európában is vita van a védekezésről.  Amiben a magyar baloldal kilóg, hogy álhíroldalakat kamuvideókat készítenek. Ilyenről még nem hallott más országból Orbán.
„A vírusnak nincs fideszes vagy DK-s párttagkönyve. Mindenkit megtámad” – vélejedett. Véleménye szerint a baloldal az orvosokat, ápolókat támadja, amikor a védekezést kritizálja. Egyáltalán nem gyengék az orvosaink és az ápolóink – tette hozzá.

Keleti vakcinák

A kínai vakcináról folyó vitát könnyen lehet zárójelbe tenni, tekintettel arra, hogy a kínai vakcinát a WHO elfogadta, jóváhagyta. A kínai vakcinát a WHO beminősítette, jónak találta.

 A politika közel áll az irodalomhoz

Magyarország előre megy, nem hátra. Miért választotta ezt a jelmondatot a magyar kormány –  kérdezte Nagy Katalint. A politika közel áll az irodalomhoz. Azért választották ezt, mivel ebben benne van az a küzdelem, amit Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott. Most vissza akarnak jönni azok, akik csődbe vitték az országot, ezzel kidobnánk az elmúlt 12 év munkáját, hátrafelé mennénk, mondta a kormányfő. Miért fordulnának vissza oda, ahol csak a bajok várnánk? Erről is szól a jelmondat. Az emberek eligazodásához segítséget nyújt az a mondat.

 A kormány nem teszi szét a kezeit, rendkívüli helyzetben

Rendkívüli helyzet van, magas az infláció. A magyar kormány nem teszi szét a kezeit, rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekkel kell megvédeni az embereket– jelentette ki Orbán. A baloldal nem támogatta, megtámadta a benzinár vagy az élelmiszerárak befagyasztását. Tanulni kell kell a múltból. Miért fordulnánk vissza a 2010 előtti korszakhoz, ha az elmúlt 12 éven előre mentünk – zárja a gondolatmenetet Orbán.

Az egészségügy privatizációja

Nem tisztem, hogy találgassak. Az emberek azt várják tőem, hogy bizonyos ügyekben segítsek nekik eligazodni  – mondja Orbán. Az egészségügy magánosítása mögött kitpaintható üzleti érdek van. A baloldal a korábbi kenyéradó gazdáik okán abban érdekelt, hogy üzleti lehetőséget nyissanak a nagytőke és a nemzetközi tőke előtt, és segítsék őket abban, hogy privatizálják az egészségügyet. Orbán szerint az ellenzék privatizálni szeretné az egészségügyet. Nem az a megoldás, hogy privatozálunk, hanem az, hogy jobban dolgozunk.

Migráció

Néhány év alatt megtöbbszöröződött az illegális határátlépők száma Magyarországon. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a magyar katonák, rendőrök micsoda nagy munkát végeznek a határokon.

Az állandó készenlét viseli meg a katonákat a legjobban. Ha egy pillanatig lankad a figyelem, alul-felül már át is jöttek az illegális migránsok a kerítésen. 2022-ben pár hét alatt több mint 4 ezer illegális határátlépőt fogtak. Új erőket kell majd bevonni a határőrizetnél. A fenyegetés nem múlt el – tette hozzá. Brüsszelben arra adnak pénzt, hogy hozzunk be migránsokat, de a kerítésre nem.

 

az eredeti hír itt elérhető