Ők lesznek Márki-Zay Péter kampányának “beszélő fejei”

2022.01.04

Eldőlt, hogy kik lesznek Márki-Zay Péter, pontosabban az ellenzéki együttműködés kampányában a „beszélő fejek”, vagyis akik egy-egy szakterület kommunikációját viszik – értesült a Magyar Hang.

Az önkormányzatiság kérdésében a kiválasztott Wittinghoff Tamás, aki 30 éve Budaörs polgármestere. 2010 óta a Budaörs Fejlődéséért Egyesület jelöltjeként indul, és eddig mindig győzött is a helyhatósági voksoláson.

Az egészségügy területének kommunikációját elsősorban Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa fogja vinni, aki egyébként háziorvos.

A munkavállalói jogok és érdekek képviselete az MSZP-s Komjáthi Imre feladata lesz, 1995-ben a BorsodChem Zrt.-nél lakatos szakmunkásként kezdett, majd akkor vált országosan is ismertté, amikor 2013-ban egyik főszervezője volt a második éhségmenetnek.

A rendvédelem ügyének kommunikációjával Lengyel Róbertet bízták meg. Korábban 24 éven át volt a rendőrség állományának hivatásos tagja, 2014 óta pedig Siófok független polgármestere.

Az oktatásért a momentumos Tóth Endre fog felelni. Ő eleve oktatáspolitikusnak hirdeti magát, egyébként ő lesz az egységes ellenzéki jelölt – a volt MSZP-elnök Molnár Gyulát legyőzve – a Budafokot és Újbuda egy részét magában foglaló választókerületben.

A gazdasági kérdésekben a kommunikátor Király Júlia lesz. Ő a kilencvenes évek elején a Fidesz gazdaságpolitikai szakértője volt, később több kereskedelmi bankban vállalt vezető szerepet, 2007-2013 között pedig a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács tagja volt. Korábban már kiállt Márki-Zay Péter mellett, emiatt – mint közölte – a kormány „fenyegető üzenetet” küldött addigi munkahelyének, a K&H Bankot tulajdonló, brüsszeli székhelyű KBC vezetésének. Ezután a bankban betöltött igazgatósági tagságáról le is mondott.

Megfenyegette a kormány Király Júliát, a KBC Bank igazgatósági tagját, mert kiállt Márki-Zay Péter mellett

Az alkotmányozás kérdéskörében a témában már eddig is többször megszólaló Fleck Zoltán lesz az elsődleges kommunikátor.

A szociális ügyek kommunikációjáért az LMP-s Kanász-Nagy Máté fog felelni.

Az egyházi ügyekért a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik talán legismertebb tagja, Lukácsi Katalin felel majd. Lukácsi korábban KDNP-s volt, és hitoktatói végzettséggel is rendelkezik.

A sport témakörének kommunikációját az egykori olimpiai bajnok magyar vízilabdázóra, a jobbikos Steinmetz Ádámra bízzák majd egy esetleges ellenzéki győzelem után.

Márki-Zay Péter kedd este jelentette be, hogy a korábban az ellenzéki korszakát élő Hír TV-nél dolgozó Péterfi Judit lesz az Egységben Magyarországért és Márki-Zay Péter sajtófőnöke. Péterfi néhány éve portréműsort készített Márki-Zayról, és állítólag már akkor azt írta neki, hogy Magyarországon ilyen miniszterelnök-jelöltre lenne szüksége.

 

az eredeti hír itt elérhető