Nyitott koporsóban temetik el Damu Rolandot

2021.12.31

Sok még a bizonytalanság Damu Roland temetése körül, de az az egy már biztos, hogy nyitott koporsóban fogják őt eltemetni.

Öt nappal ezelőtt hunyt el Damu Roland, halálhírét egy barátja osztotta meg a színész közösségi oldalán. A halálát megelőző napokban a színész már érezhette, hogy közel a vég, szóban ugyanis a temetéséről rendelkezett: azt kérte szeretett nagynénjétől, a 72 éves Évi nénitől, hogy temetésén ne vehessen részt édesapja és édesanyja. De nem ez az egyetlen hír, ami borzolja a kedélyeket.

Tóth István, Damu Roland unokaöccse a Borsnak elárulta, több fenyegető üzenetet kaptak, és azzal vádolják őket, pénz ellenében árulják az információkat.

Amikor bajba került, minden tárgyalásán ott volt a mamám, amikor szabadult, akkor sem hagyta magára, és utána, ha bármikor segítségre szorult, számíthatott rá

– kezdte a lapnak István, majd elmondta, lelkileg összetörtek, szeretnének gyászolni és nem pedig a fenyegetőzésekkel foglalkozni.

A támadások nagyon megnehezítik Damu nagynénje, Éva néni, lánya és unokája egyébként sem egyszerű napjait.

A halála előtti napokban Rolandnak külön kérésére volt, hogy az édesanyja és az édesapja ne legyen ott az utolsó útján, és teljesíteni fogjuk. Nem hasznot akarunk húzni, hanem ezt a nagybátyámért tesszük. Ha kell, kiállunk mellette, mert ő már nem tudja megvédeni magát. Nekünk most az a feladatunk, hogy a végakaratának eleget tegyünk

– mondta el István. A család jelenleg még a hivatalos papírokat intézi és csak utána választanak helyszínt és időpontot, az azonban már biztos, hogy a búcsúszertartás zár körű lesz, a színészt pedig nyitott koporsóban fogják eltemetni, szülei jelenlétét kizárva.

az eredeti hír itt elérhető