A balesetmegelőzés fontosságára akarják felhívni a figyelmet

2018.10.02

A Magyar Autóklub 2018. október 2-án nyitotta meg a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” közlekedésbiztonsági és oktatási országjáró program debreceni állomását.

Az eseményen Bacsó Attila rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője beszédében kihangsúlyozta a biztonságos közlekedésre történő nevelést és néhány baleset-megelőzési jó tanáccsal szolgált a kisiskolásoknak. A gyerekek az interaktív közlekedésbiztonsági oktatáson megismerkedhettek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival, valamint ügyességi pályán is kipróbálhatták tudásukat.

A rendezvényen gyerekek és felnőttek egyaránt megtapasztalhatták, hogy biztonsági övet használva milyen érzés, ha 10 km/h sebességgel ütközik a gépjármű, amelyben utaznak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, hiszen a biztonsági öv, gyermekülés, bukósisak használata egy esetleges közlekedési baleset bekövetkezése során segíti elkerülni, illetve enyhíteni a sérüléseket.

az eredeti hír itt elérhető