Mándi: Pósán a bolondját járatja a pedagógusokkal

2021.11.20

Dühös Facebook-posztban ment neki a fideszes képviselőnek az ellenzéki összefogás debreceni képviselőjelöltje.

“A pedagógusok nincsenek elfelejtve” – jelentette ki a debreceni országgyűlési képviselő a napokban egy szakmai rendezvényen felszólalva. Ahelyett azonban, hogy arról beszélt volna, mikor emelik európai szinten is értelmezhető mértékűre a magyar pedagógusok bérét, szokásához híven handabandázott egy sort – mutatott rá Facebook-bejegyzésében Mándi László.

A momentumos önkormányzati képviselő és egyben ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt megjegyzi, 2010 után ugyan megemelték a pedagógusok bérét, ám –  ezt Pósán is elismerte – az összeg azóta jelentősen veszített az értékéből. Ha ugyanis a KSH köztudottan “lefele igazított” infláció-számítását nézzük, akkor is 32% körüli volt a pénzromlás 2010 óta, és ebben még nincs benne az idén akár 7% fölé emelkedő infláció. Ráadásul valójában ennél jóval nagyobb mértékben emelkedtek az élelmiszerek, az építőanyagok, a lakások vagy épp az autók árai az emúlt évtizedben – fejtegeti Mándi.

“Nem a szalagvágásokért fogok politizálni” – Kérdésekkel provokáltuk Mándi Lászlót, a Momentum debreceni képviselőjét

Az ellenzéki képviselő azt is felrója Pósánnak, hogy elfelejtei hozzátenni a pedagógusok idén, sztrájkkal kiharcolt béremelésének említésekor, hogy annak már 2/3-át előre elvitte az idei infláció.

Fotó: Facebook/Pósán László

Mándi László ismerteti: az egész Unióban sereghajtók vagyunk a tanári fizetések tekintetében – egyedül Bulgáriában rosszabb a helyzet még a magyarnál is.

Pósánt azonban – annak ellenére, hogy egyetemi professzorként elvileg közelről kellene ismernie a tanárképzést – láthatóan nem érdekli a magyar pedagógusok sorsa és boldogulása. Ezért nem szólalt fel egyszer sem az elmúlt 12 évben a magyar pedagógusok szégyentelenül alacsony bérezése ellen, és ezért magyarázkodik össze-vissza most is, ahelyett, hogy országgyűlési képviselőként cselekedne.

Most épp 2023-ra ígér “komolyabb bérrendezést” Orbán Viktor szavait szajkózva. Érdekes, a jövő évi választások utánra teszi a “nagy béremelési ígéretet” – amely persze szokás szerint semmilyen konkrétumot nem tartalmaz

– szúrta oda Pósán Lászlónak Mándi László.

Fotó: Facebook/Pósán László

az eredeti hír itt elérhető