Tiba István fideszes képviselő sportegyesülete megvásárolta az elárverezett balmazújvárosi stadion egyharmadát

2021.11.17

Három éve esett ki az NB I-ből Balmazújváros labdarúgócsapata, rá egy évre pedig pénzügyi gondok miatt az NB II-ből is kizárta a klubot az MLSZ.

Az mfor.hu szerint az állami pénzcsapot a csapat 2019-es bukása után sem zárták el, ugyanis Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője vezette Balmazújváros Football Club – vélhetően közpénzből – megszerezte a közpénzből felújított stadion egy meghatározott tulajdoni hányadát.

A csapat a rengeteg támogatás ellenére sem került egyenesbe, így az MLSZ 2019-ben a pénzügyi problémák miatt elvette tőlük a licencet, tavaly júniusban pedig felszámolási eljárás is indult a focicsapatot működtető Balmazújváros Sport Kft. ellen. Ennek részeként a Kft. stadionban lévő tulajdonrészét is áruba bocsátották idén év elején. A pályázatot február 5-én hirdették meg és 22-ig lehetett rá licitálni. Az eljárás során a balmazújvárosi sporttelep 34/100 tulajdoni hányadát hirdették meg. A területen sportálya van, négy oldalról lelátóval, van egy öltöző, tornaterem, vannak rekreációs helyiségek és a telek északnyugati részén egy befejezetlen uszoda. Elárverezték az élőfüves pálya karbantartásához való gépeket, egy Volkswagen Transportert, továbbá egészségügyi rekreációs eszközöket és az ingatlan részét képező beruházásokat.

A vagyontárgyak végül a kikiáltási áron, 197,75 millió forinton keltek el, a nyertes pedig a Tiba István vezette Balmazújváros Football Club lett

– derül ki az ingatlan tulajdoni lapjából, ahova március 19-én jegyezték be az új tulajdonost.

Hogy erre honnan lehetett pénz, arra az mfor.hu szerint egy kormányhatározat adhatja meg a választ. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 150 millió forint támogatást adott a Balmazújvárosi Football Clubnak. A támogatás jogcíme a következő volt:

A Balmazújvárosi FC utánpótlás csapatai számára sportlétesítmény beruházás támogatására.

Mezei képviselő nem tud annyi közpénzt szerezni a focicsapatának, mint egy államtitkár – Tiba István, a Balmazújváros első embere őszintén beszélt a hazai fociviszonyokról

az eredeti hír itt elérhető