Stílusos ebédlő, stílusos nappali

2021.11.17

Mire kell figyelni a lakás két fő helyiségének, a nappalinak és az étkezőnek a berendezésekor? Mivel tehetjük hangulatossá lakásunk központi helyeit? Mitől lesz stílusos az otthonunk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A nappali, ahol jó lenni este is

A nappali a ház legnagyobb szobája, ahol napközben és este is a legtöbbet tartózkodunk.

Persze minden család eltérő módon használja a lakás e központi helyét, de a helyiség fő funkciói a következők: 

  • Itt gyűlünk össze a családdal tévénézéshez, társasjátékozáshoz.
  • Napközben itt töltődünk, olvasunk, némelyek innen is dolgoznak.
  • Gyakran a délutáni pihenés helyszíne is a nappali.
  • A vendégeket ide ültetjük le, itt beszélgetünk velünk, netán itt is altatjuk őket egy-egy éjszaka.

Mielőtt elhatározzuk, hogyan rendezzük be a nappalit, vizsgáljuk meg, hogy a fentebb felsorolt események közül melyik a leggyakoribb az esetünkben! Ha sokszor éjszakáznak nálunk rokonok, ismerősök, válasszunk olyan ülőgarnitúrát, amely vendégágyként is szolgál! Ha inkább családi társasozásra használjuk a szobát, helyezzünk el itt is egy nagyobb asztalt, amit körbeülhetünk!

Tippek a stílusos nappali berendezéséhez

Bármikor jöhetnek hozzánk vendégek, ezért mindig tartsuk rendben ezt a helyiséget, és intim dolgaink ne kapjanak itt helyet.

Igazán otthonossá tehetjük a nappalit, ha egy adott stílus szerint rendezzük be: ez lehet a bohém, a skandináv vagy a modern, a lényeg, hogy a bútorok és a kiegészítők harmonizáljanak egymással!

A nappaliban jó lenni: ezt az érzést sugározza minden berendezési tárgy, mely ide kerül! Elég apróságokra gondolni, hogy otthonosan érezzük magunkat ebben a szobában. Tegyünk például szép párnákat a kanapéra, fotelbe, egy mintás díszpárnahuzat melegséget képes varázsolni bárhol. A Díszpárna.com Webáruházban beszerezhetjük a hozzájuk illő lakástextileket is: függönyt, szőnyeget. A színben is passzoló kiegészítőkkel, dekorációkkal igazán harmonikus, otthonos lesz a nappalink.

A tágas ebédlő a ház lelke

Szerencsésnek mondhatja magát, akinek szép, tágas ebédlője van: ez a helyiség a konyhát és a nappalit köti össze, leginkább étkezésekre használjuk. Sok esetben azonban átveszi a nappali szerepét is: beszélgetés, italozás a baráti társasággal, dolgozás home office-ból, filmnézés főzés közben.

Bármire is használjuk, tudjunk róla, hogy e helyiség központi bútora az étkezőasztal, ezért a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk ki! Ha gyakran üljük körbe, a székek legyenek könnyen mozgathatók, ugyanakkor stabilak.

Az asztal mellé elhelyezett tálalószekrény a praktikussága mellett díszítőelemként is szolgálhat: a tetején elhelyezhetünk apróbb tárgyakat, csecsebecséket, illatgyertyákat. 

Az étkező az a hely, ahol valóban fontos szerepe van a kiegészítőknek: díszítsük a helyiséget faliképpel, tegyünk fel egy modern faliórát, és az asztalterítőt is körültekintően válasszuk ki! Mindebben segítségünkre lehet a Díszpárna.com Webáruház, ahol lakásdekorációs kellékek is kaphatók. 

az eredeti hír itt elérhető