Brutális összegért keltek el Amy Winehouse tárgyai

2021.11.07

Elárverezték Amy Winehouse ruháit és tárgyait, melyek a becsült értékektől sokkal magasabb összegért keltek el.

A 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt világhírű énekesnő családja úgy döntött, árverésre bocsátja az énekesnő relikviáit. Körülbelül 800 tételre lehetett licitálni.

Egy piros Moschino táska, ami az énekesnő több fotóján is szerepel, 205 ezer dollárért (kb. 64 millió forint) kelt el a becsült 20 ezer helyett.

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

Egy aranyszínű Dolce & Gabbana miniruháért 150 ezer dollárt fizettek a becsült 7000 helyett, egy fekete-fehér csíkos ruha, amiben az énekesnő Jay Leno Tonight Show című műsorában 2007-ben a Rehab című számát előadta, 25 ezer dollárért kelt el  – írja a Telex.

Ugyancsak 25 ezer dollárt ért valakinek az a kék színű melltartó, amit Amy Winehouse a You Know I’m No Good című videóklipjének néhány jelenetében viselt.

Azért a szűk fekete szoknyáért, amiben Amy Winehouse 2008-ban átvette öt díját a Grammy-gálán, 11 ezer dollárt fizetett egy licitáló, az a születésnapi kártya pedig, amit Adele-től kapott az énekesnő, 3200 dollárért kelt el.

Az aukció bevételének egy része az Amy Winehouse Alapítványhoz kerül, amely az alkohol- és drogfüggőségtől próbálja megmenteni a fiatalokat.

 

az eredeti hír itt elérhető