A karcagi diákoknak kötelező volt megnézni az Elk*rtukot

2021.11.05

Több körben, busszal vitték a karcagi Déryné Kulturális Központba a gyerekeket, hogy megnézzék az Elk*rtuk című filmet.

Több olyan karcagi intézmény is igazolatlan órát helyezett kilátásba annak a gyereknek, aki hiányzott a vetítésről.

A csütörtöki első vetítésen a Karcagi Nagykun Református Gimnázium diákjai vettek részt, ők még önként jelentkezhettek a film megtekintésére, a második vetítésen részt vevő Szentannai Sámuel Református Gimnázium és a Varró István Szakközépiskola diákjainak azonban kötelező volt a résztvétel, őket szervezetten, busszal, több körben vitték a helyszínre a Telex értesülései szerint.

A diákok és a tanárok egybehangzóan azt mondták a Telex kérdésére, hogy a Szentannaiban kötelezővé tették a vetítést, aki nem ment el, annak igazolnia kellett távollétének okát, különben igazolatlan órát kapott – írja a lap. Az iskola több oktatója szerint nem korrekt, hogy kötelezővé tették a részvételt az iskola 11-12-13. osztályos, tehát 17-18-19 éves diákjai részére, akik 2022-ben először szavazhatnak majd.

A Varró István Szakközépiskola diákjai is azt mondták, hogy nekik is kötelező volt megnézni a filmet. Rajtuk kívül még egy kunhegyesi iskola diákjai is részt vettek a vetítésen.

A karcagi Déryné Kulturális Központ egyébként nem alkalmas mozizásra, egy mozis vállalkozó biztosította a filmnézéshez a megfelelő technikát. A vállalkozó és a tanárok elmondása alapján a karcagi önkormányzat, illetve az általa finanszírozott művelődési központ állhatta a vetítés költségeit és a gyerekek buszoztatását is.

Fotó: Facebook.com/ELKxRTUK

az eredeti hír itt elérhető