Természetesen a köhögés ellen

2021.10.13

A légúti megbetegedések valamelyike a legtöbb esetben egyben köhögéssel is jár. A köhögés általános csillapítása több módszerrel is lehetséges, de sokan inkább a természetes gyógymódot keresik, így nem véletlen, hogy a választások között a legnépszerűbb és talán legrégebbi technika a méz fogyasztása.

Melyik a legjobb gyógymód a köhögés csillapítására?

Az emberek gyakran gondolják azt, hogy köhögés esetén a legegyszerűbb, ha az első utunkba eső patikában megvásároljuk a nekünk ajánlott, vény nélkül kapható készítményt, de vajon ez lesz-e a leghatékonyabb és a legjobb megoldás is számunkra? Nem biztos, sőt! Összetételüket tekintve nem is biztos, hogy tudni fogjuk, mit viszünk ezekkel a termékekkel a szervezetünkbe. 

Ezzel ellentétben, ha egy 100%-ig természetes összetevőjű anyagot fogyasztunk, akkor ismert számunkra annak minden alkotóeleme. Ilyen például a méz, ezzel a természetben előforduló tápanyagban és vitaminban gazdag, méhek által előállított csodaszerrel is sokat tehetünk a gyógyulásért köhögés esetén. 

Méz, mint a köhögés elleni egyik legjobb gyógyszer

A mézet a legtöbben a mindennapokban is fogyasztják. Teában, kenyéren és még számos módon be lehet építeni az étrendbe. Aki ezt teszi, nagyon jól teszi, ugyanis a rendszeres fogyasztással alapvető támogatást adhat a szervezete számára.

Aki a hétköznapokban kevésbé fogyasztja a mézet, annak is érdemes olykor elővenni, mert köhögés esetén kiváló gyógyszer lehet. Hasonlóan hatékonyan és gyorsan gyógyítja a legtöbb meghűléses betegséget, torokfájást, így javasolt otthon tartani belőle mindig pár üveggel. A Bodó Méhészettől bármelyik fajta mézet is választjuk, biztosak lehetünk abban, hogy a méz által nyújtott támogatás rendkívül pozitív lesz a szervezetünk számára.

A méz tartalmaz kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és különböző vitaminokat, így B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és C-vitamint.

Javaslatok, amivel növelhetjük a méz hatását

A mézet magában fogyasztva naponta többször is be lehet venni egy-egy kiskanállal – hagyjunk neki kis időt, és az elfogyasztást követő 20-30 percben kerüljük a folyadék bevitelét, illetve az étkezést, hogy hatását hosszan kifejthesse. 

A propoliszos méz szupererejével és antibiotikum tartalmával nem csak köhögés, de más egyéb megbetegedés esetén is hathatós segítség lehet.

az eredeti hír itt elérhető