Előválasztás: Karácsony Gergely pénteken bejelentheti visszalépését

2021.10.07

A hvg.hu több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy Karácsony Gergely kiszáll a miniszterelnök-jelölti versenyből, és péntek délelőtt 10-től rendkívüli sajtótájékoztatón bejelenti visszalépését. Így Dobrev Klárával szemben csak Márki-Zay Péter indulhat majd a második fordulóban.

Karácsony döntése azután született meg, hogy a Momentum bejelentette, az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter mögé állnak be.

Karácsony Gergely vasárnap még arról beszélt, hogy nem visszalép, hanem előre, és ezt szerdán is megerősített, még azelőtt, hogy Márki-Zay-val összeült volna az újabb megbeszélésükre. A tárgyalás után Karácsony azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy bár ő soha nem kérte, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, hogy visszalép a javára az előválasztás második fordulójában.

Karácsony bejelentette: nem lép vissza, Márki-Zay gyorsan reagált

A Momentum csütörtökön bejelentette, hogy Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában, és azt kérték az ellenzéki pártoktól, hogy nyilvánítsák ki támogatásukat valamely jelölt mellett. Ez már valószínűleg sok lehetett Karácsony Gergelynek

az eredeti hír itt elérhető