Egyedi gyártósorral felszerelt üzemet adtak át Debrecenben

2021.09.30

Marha- és bárányhúsfeldolgozással foglalkozó Kathi Farm Kft. új, Magyarországon egyedi gyártósorral felszerelt, 1200 négyzetméteres üzemét adták át szeptember 29-én Debrecenben – tette közzé Debrecen polgármestere.

Papp László az átadón elmondta: példaértékű, a generációváltást is sikerrel vett családi vállalkozás fejlesztett Debrecenben.

A marha- és bárányhúsfeldolgozással foglalkozó Kathi Farm Kft. új, Magyarországon egyedi gyártósorral felszerelt üzemét adtuk ma át. 10 évvel ezelőtt mélypontra került az ágazat Debrecenben, ma viszont már az élelmiszeripari cégek árbevételének és foglalkoztatotti létszámának is mintegy 30 százaléka a húsiparhoz kötődik.
Az átadó eseményen Pósán László, parlamenti képviselő is üdvözölte a fejlősést:  A magyar emberek számára fontos, hogy magyar termelők, magyar és jó minőségű termékei kerüljenek az asztalukra. Ezt szolgálva, élen járnak „debreceni jópéldaként” a Kathi Farm Kft. tulajdonosai, akik rövidesen 40 embernek adnak munkát az új húsfeldolgozó üzemükkel – nyilatkozta Pósán László.
A cégvezető Kathi Zoltán szerényebben fogalmazott. Elmondása szerint 20 fővel kezdik meg a munkát az üzemben, de bővítésen is gondolkodnak.
 A beruházást segítette egy mezőgazdasági termelők számára kiírt pályázati lehetőség is. A beruházásra 264 millió forintos támogatást kaptak a magyar államtól és az Európai Uniótól.
Fotók: Pósán László

az eredeti hír itt elérhető