Lagzi Lajcsi árulja vagyontárgyait

2021.09.23

Pénzzé teszi vagyontárgyait Galambos Lajos, akit nemrégiben 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítéltek, 3 évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt nála a bíróság.

A trombitás egy piacon árulja többek közt a festményeit, a harmonikáját, ám a kínált portékák közt egy eredeti Picasso-rajzról készült litográfia is található! Sőt, a 18 szobás, 165 millió értékű vendégházát is eladja – írja a Blikk, akinek nyilatkozott is a művész arról, miért értékesíti vagyontárgyait.

Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon

– mondta a lapnak Lajcsi, aki a budaörsi piacon árulja majd értékes tárgyait, melynek bevételét alapítványoknak utalja.

Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak.Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul, és amin nagyon kalandos úton került hozzám

– mondta Lajcsi.

Fotó: Blikk

Az értékes Pablo Picasso-rajzot egy régi rajongója hagyta Lagzi Lajcsira, amelynek egyik oldala egy ismert udvari festőt, míg a másik egy szobabelsőt ábrázol. De nem csak kisebb tárgyakat árul Lajcsi. Értékesítés alatt áll egy mocsai vendégház is, amelyet korábban az egészségyügyi dolgozóknak ajánlott fel a járvány alatt. A vendégházat 165 millió forintért hirdeti a művész, ha el tudja adni, abból 10 millió forintot szintén adományozásra fordít.

Ha valaki le szeretne csapni Lagzi Lajcsi vagyontárgyaira, vasárnap keresse őt a budaörsi használtcikkpiacon.

 

az eredeti hír itt elérhető