Futófesztivál miatt terelik másfelé a buszokat és egy trolit Debrecenben

2021.09.18

Vasárnap rendezik a Rotary Futófesztivált a Nagyerdőn, mely érinti az autóbusz- és trolibusz-közlekedést is. A rendezvény ideje alatt a 3A jelzésű trolibusz, a 16-os, 22-es és a 23Y-os autóbuszok terelőútvonalon közlekednek. A DKV tájékoztatása szerint a járatok terelőútvonala a következő.

3A jelzésű trolibusz terelőútvonala:
07:59 után induló 3A jelzésű trolibuszok a forgalomkorlátozások feloldásáig 3-as jelzéssel közlekednek a Köztemető, főkapuig és onnan vissza a Segner térig.
Eredeti útvonala – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu – Benczúr Gyula utca – Kassai út – eredeti útvonal
Kimaradó megállóhelyek: Hadházi út, vizsgaközpont, Nyíregyházi utca, Hadházi út 92., Sportuszoda, Főnix Csarnok
A 16-os autóbusz terelőútvonala a TEVA Gyógyszergyár irányába:
A 16-os járat a Baksay Sándor utca megállóhely után a Hadházi út – Bem tér – Füredi út – Egyetem sugárút – Nagyerdei körút – Pallagi út terelőútvonalon közlekedik.
A 22-es autóbuszok terelőútvonala a Vincellér utca irányába:
A 07:55 után induló 22-es járatok a forgalomkorlátozások feloldásáig a Klinika megállóhely után visszafordulnak a Pallagi úti körforgalomban, majd a Nagyerdei körút – Hadházi út – Benczúr Gyula utca – Köztemető, főkapu terelőútvonalon közlekedik. A 22-es autóbusz a Köztemető, főkapu megállóhely után az eredeti útvonalon közlekedik tovább.
A 23Y-os autóbusz terelőútvonala a Doberdó utca irányába:
A 23Y-os járat a Baksay Sándor utca megállóhely után a Hadházi út – Bem tér – Füredi út – Egyetem sugárút – Dóczy József utca terelőútvonalon közlekedik.
Kimaradó megállóhelyek: Oláh Gábor utca, Kardos utca

az eredeti hír itt elérhető