Sértette a tyúklopás vádja: letépte felsőjét, gyilkossággal fenyegetőzve, ököllel rontott a rendőrökre

2021.09.09

Bűnösnek találta az elsőfokú bíróság azt a 30 éves férfit, aki 2020. októberében felsőjét letépve öléssel fenyegette a berettyóújfalui rendőröket otthonában. A látogatók egy tyúklopásról szerették volna kérdezni. A bíróság R. R.-t 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A történet egy Hajdú-Bihar megyei településen kezdődött, ahol 2020. október 22-én 20 óra körül egy férfi ittas állapotban tartózkodott otthonában. Egy tyúklopásról szóló bejelentés kivizsgálása miatt ingatlannál megjelentek a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság rendőrei.

Az intézkedés során az egyik rendőr az ott lakók hozzájárulásával bement a házba, ott benézett a fagyasztóba, majd elindult az utca irányába, ahol a társai várakoztak. Az egyenruhás az udvaron a bejárati kapu irányába haladt, mögötte ment a 30 éves vádlott, aki kiabált és több alkalommal bántalmazással, megöléssel fenyegette a megjelent rendőröket, miközben az intézkedést kifogásolta.

A szolgálati kutyát pórázon és szájkosárral maga mellett tartó egyik rendőr többször hangosan felszólította a vádlottat, hogy álljon meg, ennek azonban ő nem tett eleget, ledobta magáról a felsőjét és mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába ment, közben kiabált és ismételten megöléssel, megveréssel fenyegette őket.

Ekkor a rendőr elengedte Úniót, a szolgálati kutyát, aki hátra lökte a férfit. A felbőszült vádlott az egyensúlyát visszanyerve ütésre emelt kezekkel a kutyát elengedő rendőr felé indult, aki újra az ebet szólította munkára. Ezt követően a rendőrök megbilincselték a vádlottat.

Dr. Budai Szabolcs bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott többszörösen büntetett előéletű, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt is állt, amikor a bűncselekményt elkövette.

A járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Rendőrbántalmazás miatt emeltek vádat egy hajdú-bihari család ellen

az eredeti hír itt elérhető