A parlamentig jutott az Ady-s igazgatóváltás ügye

2018.08.27

A miniszter helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt az ellenzéki képviselők kérdésére.

Mint megírtuk, A debreceni Ady Endre Gimnázium élére Rózsavölgyi Gábor helyére azt a Türk Lászlót nevezték ki, akit nem támogatott a tantestületen kívül a diákok és a szülők közössége sem. A felháborodott diákok és szülők tüntettek is Rózsavölgyu mellett.

A 444.hu vette észre, hogy Gurmai Zita és Kunhalmi Ágnes szocialista képviselők nemrég parlamenti kérdés formájában megkérdezték az oktatási ügyekben illetékes emberi erőforrások miniszterét,

“milyen indokok alapján nem támogatta az oktatásért felelős államtitkár Rózsavölgyi Gábor a Debreceni Ady Endre Gimnázium vezetői beosztásának ellátására szóló megbízását, illetve az előző évben miért csak egy évre kapott kinevezést?”

Kásler Miklós helyett Rétvári Bence válaszolt. Az államtitkár kitért például arra, hogy a döntés meghozatala előtt ki kell kérni az alkalmazottak, a tanárok, a szülők, a diákönkormányzat, a helyi gazdasági kamara, sőt, a helyi önkormányzat véleményét is (amelyek közül tudni, hogy a tanárok,a szülők és a diákok biztosan Rózsavölgyit támogatták).

Majd az érdemi válasz kimerült a következő mondatban:

“Debreceni Ady Endre Gimnázium vonatkozásában kiírt pályázati eljárást a Debreceni Tankerületi Központ a jogszabályban meghatározottaknak megfelelően folytatta le.”

 

az eredeti hír itt elérhető