Debrecen nyerte a Megyei Városok Sporttalálkozójának vándordíját

2018.08.27

Augusztus 23-25. között rendezték meg a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóját Nyíregyházán, melyre 22 városból több mint 400 versenyző érkezett.

A Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóját idén 16. alkalommal rendezték meg, melynek versenyprogramjában szerepelt erdei öttusa, vízi öttusa, mini foci, strandröpi, teke, sárkányhajó verseny, valamint városismereti háromtusa. Az összetett versenyben Debrecen első helyen szerepelt, így a város harmadik alkalommal is hazahozhatta a Megyei Városok Sporttalálkozójának vándordíját.

A rendezvény célja a megyei jogú városok közötti sportbaráti kapcsolatok ápolása, a közösségi összetartozás erősítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

A versenyzőket többek között Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Dr. Szabó Tünde és Nyíregyháza Megyei jogú Város polgármestere, egyben a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Dr. Kovács Ferenc köszöntötte.

Szita Károly beszédében kiemelte, a megyei jogú városok – a magyar kormányt követően – a magyar sport legnagyobb támogatói.

138 ezer 18 év alatti sportoló van a megyei jogú városokban, közülük 50 ezren igazolt versenyzők. Most az önkormányzati képviselők és a hivatali apparátusok dolgozói is megmutatták, fontos a mozgás, a sport – erről szólt Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára.

„Évente egyszer találkozhatunk egymással és azok is találkozhatnak, akik a hétköznapok során ugyanolyan vagy hasonló munkát végeznek, mint itt a megjelentek, a megyei jogú városokat képviselve és ez nagyon nagyszerű, hiszen bizony barátságok is kötődnek.”

Dr. Kovács Ferenc elmondta:

„Az elmúlt évben először Nyíregyháza nyerte az összetett versenyt. Örülünk, hogy a házigazdái lehetünk a találkozónak, és annak meg még inkább örülünk, hogy mind a 22 megyei jogú város csapata részt vesz ezen a versenyen.”

nyiregyhaza.hu

az eredeti hír itt elérhető