Nehéz sorsú gyermekeknek osztottak ételt Debrecenben – fotók

2021.05.30

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete debreceni  nehéz sorsú gyerekeknek szerzett egy kis örömet gyermeknap alkalmából.

A délelőttöt a Kamilla Családok Átmeneti Otthonában  és a Szeta Nap utcai otthonában töltöttük. Mindkét intézményben biztosítják, hogy a családok a gyermekeikkel együtt éljenek, segítséget nyújtanak a szülőknek a gyermekük ellátásához, gondozásához – olvasható az egyesület beszámolójában.

Régi ismerőseink, hisz’ az utóbbi években több alkalommal voltak az ételosztásainkon, illetve mi is vittünk nekik élelmiszert. Így tettünk most is. A szülők örömmel fogadták a töltött káposztát, a gyermekek édességet kaptak. Vittünk játékot, könyveket is. Jutott mindenkinek öröm volt látni a csillogó szemeket. 

Külön köszönjük egy berettyóújfalui vállalkozó adományát. Jóvoltából nagyon finom földi epret majszolhattak a gyerekek. Igazi kincs volt a finomság a számukra. 

Ezt követően az egyesület által patronált gyermekes családokat látogattuk meg. Elmentünk Pacra, ahol az “örökbefogadott” fiunk, Ferike él testvérével és szüleivel, tisztes szegénységben. Felpakolva érkeztünk, volt is nagy boldogság. Ferike és tesója boldogan bújt hozzánk, köszönték meg, hogy nem feledkeztünk meg róluk. Ferike szeptembertől iskolába megy, kis közösségünk a beiskolázásában is segíteni szeretne. A család nemrég költözött új albérletbe, ahol emberibb és barátságosabb környezetben élhetnek. Örömmel láttuk, hogy jó embereknek köszönhetően kicsinykét jobban élnek, de még messze vannak attól, hogy ne legyenek megélhetési gondjaik. 

Ferikéék után egy hétgyermekes családhoz vitt az utunk. A héten már egy kocsinyi ruhát juttattunk el a számukra, most bőséges ebédet vittünk. A gyermekekről sem feledkeztünk meg, jutott egy kis ajándék mindenkinek. A szülők tisztességben nevelik a gyermekeiket, a maguk szerény lehetőségei szerint “mindent” biztosítanak a számukra. A járvány sajnos őket is megviselte, hiszen ugyanannyi pénzért most jóval kevesebbet kapnak a boltban. A mindennapokhoz szükséges élelmiszerek ára napról napra emelkedik, a családi pénztárca viszont nem vastagszik ilyen gyorsan. Sőt, mondhatni, egyáltalán nem. Ezért örömmel fogadnának tartós élelmiszert, gyermekruhákat. Akik támogatni szeretnék a családot, jelezzék, segítünk a kapcsolatfelvételben. 

Naponta újabb és újabb debreceni lakosok keresnek meg bennünket, hogy támogassuk őket. Eddig senkinek sem mondtunk nemet, mert meggyőződésünk, hogy segítenünk kell, hogy mind többen higgyenek abban, azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely.

Az egyesület természetesen a maga lehetőségei szerint a jövőben is teszi a dolgát, de teljesítő képességünk határait feszegetjük. Eddigi “védenceink” továbbra is számíthatnak ránk, de ezt a kört tovább nem tudjuk civil szervezetként, anyagi támogatás nélkül, tovább bővíteni.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti a hét minden napján: 30 9841 963.

E-mail címünk: segitsaraszoruloknak@gmail.com

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802

A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2021. Aki a hétgyermek családot szeretné támogatni, közleményként írja be: adomány nagycsaládnak

– Szabó Zoltánné, az egyesület alelnöke –

A képek készítéséhez az érintettek hozzájárultak.

az eredeti hír itt elérhető