Erről beszélt Orbán és a kínai elnök

2021.05.02

Kölcsönös tisztelet, szeretet, imádat van a kommunista ázsiai ország és a NER között.

Csütörtökön telefonon beszélt Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök. A magyar miniszterelnök meghívást is kapott az ázsiai országba, melyet természetesen elfogadott.

Globaltimes nevű hírportál most azt is felfedte, miről beszélt a két vezető. A cikk szerint Hszi Csin-ping kínai elnök kijelentette, hogy

Kína kész folytatni a vakcinákkal való együttműködés megerősítését Magyarországgal, és határozottan teljesíti azt az ígéretét, hogy az oltásokat globális közjóvá tegye.

Ezen kívül szólt arról is, hogy Kína nagyra értékeli Magyarország határozott ragaszkodását országuk politikájához, valamint jelentős hozzájárulását a Kína és a közép- és kelet-európai országok közötti együttműködés előmozdításához, illetve Kína és az európai kapcsolatok érdekeinek védelméhez.

Hszi elmondta, Kína hajlandó folytatni a stratégiai kommunikációt Magyarországgal, megszilárdítani a kölcsönös politikai bizalmat, megerősíteni az együttműködést különböző területeken, például a Budapest-Belgrád vasút építése terén.

Orbán pedig arról beszélt, hogy

Magyarország aktív szerepet fog játszani a Kína és a közép- és kelet-európai országok közötti együttműködés előmozdításában.

 

az eredeti hír itt elérhető