Drog hatása alatt vezetett Debrecen belvárosában

2021.04.14

A Debreceni Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, akinek szervezetében kábító hatású szer volt a vezetés során és személygépkocsival tolatni kezdett egy jobbra kanyarodást biztosító forgalmi sávban.

2020. szeptember 22. napján a késő esti órákban a vádlott Debrecenben egy gyorsétteremben volt, majd személygépkocsival a kb. 5-6 km távolságra lévő debreceni lakására akart menni.

A bűncselekmény elkövetésének napján a késő esti órákban derült idő volt, működött a közvilágítás és gyér volt a forgalom.

A vádlott miután elhagyta a gyorséttermet, egy közeli útkereszteződésben a járművel megállt a jobbra kanyarodást biztosító forgalmi sávban, majd meggondolta magát és hirtelen tolatni kezdett, ennek következtében nekiütközött a mögötte álló, garázsmenetben közlekedő helyi járatú autóbusznak.

A helyszínen intézkedés alá vont férfi drogtesztje pozitív lett, majd a későbbiekben tőle vett vérminta alapján megállapították, hogy a szervezetében a vezetéskor szintetikusan előállított kábító hatású anyag volt.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A vádlott cselekményével több KRESZ szabályt is megszegett, amellyel bűncselekményt valósított meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

az eredeti hír itt elérhető