Az elektronikai hadviselés napját ünnepelték a dandárnál

2018.01.11

Az elektronikai hadviselés napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál.

A rendezvényen tiszteletét tette Mihócza Zoltán vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, Miskolczi József ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Felderítő Csoportfőnökség Osztályvezetője, Rumi Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség Összehaderőnemi Parancsnokság Felderítő főnöke, Prof. Dr. Ványa László ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Elektronikai Hadviselés tanszék vezetőjét és Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka.

Az állománygyűlés első felében Varga Zoltán őrnagy, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott felderítő főnöke ismertette Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntő levelét: „Az elektronikában megjelent technikai, technológiai fejlődés rámutatott arra, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni az elektronikai hadviselés létjogosultságát. Az elektronikai hadviselés nélkülözhetetlen eleme a modern hadviselésnek, hiszen észrevétlenül szövi át a harc minden fázisát. Napjainkban még inkább felértékelődött az elektronikai hadviselés jelentősége, átlépve kereteit és fontos elemévé vált egy összetett művelete képességnek, az információs hadviselésnek.”

A rendezvény második részében Miskolczi József ezredes ünnepi beszédét követően Mihócza Zoltán vezérőrnagy adott át elismeréseket a kijelölt állomány részére.

Fotó: Szalka Miklós őrvezető

az eredeti hír itt elérhető