A mezőgazdaság sokszínűségéről hallhatnak előadást a nánási ovisok

2018.07.24

Július 31-én, kedden 11 órától a NAK Itthonról-Otthonra fórumsorozatának keretében óvodások hallhatnak játékos előadást Hajdúnánáson a Kendereskertben a mezőgazdaság sokszínűségéről.

A NAK 2017. november közepén indította el Itthonról Otthonra iskolai tájékoztató fórumsorozatát. A nyár folyamán új program indul az óvodás korú gyermekeket ellátó intézmények körében.

A maximum negyven kilométeres körzetben tevékenykedő helyi termelők és élelmiszer-előállítók telephelyein interaktív foglalkozásokat tartanak, felkeltve ezzel a kisgyermekek érdeklődését a gazdálkodás, az egészséges helyi élelmiszerek fogyasztása iránt.

A programba méhészeket is bevonnak, akik különleges bemutatóval készülnek, a gyermekek biztonsága érdekében üresen viszik el az óvodásokhoz, a méhek élőhelyéül szolgáló kaptárakat, valamint betekintést nyerhetnek a mézkészítés folyamatába. A programba kiválasztott termelők az adott tájegység jellegzetes, szezonális zöldség- és gyümölcsfajtáit kínálják.

Az óvodás korú csoportok a gombatermesztést bemutató gombaházakba is ellátogathatnak, amely által még színesebbé válik a program. A tematikus napok során lehetőség nyílik szakembereknek kérdéseket feltenni és hasznos információkkal gazdagodva hazatérni. A bemutatók közben és utána is a termelők által biztosított szedd magad gyümölcsöket és egyéb helyi termékeket, házi finomságokat kóstolhatják meg a kis érdeklődők.

Idén szeptembertől a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tervei szerint a korábbinál is több intézménybe juttatná el az Itthonról Otthonra programban való részvétel lehetőségét.

az eredeti hír itt elérhető