Az évi 100 milliárdnyi adóforintból működő közmédia sorosozza, Varga Judit kávéra invitálja Clooney-t

2020.11.24

Mintha szelídülne a hangnem. Néhány napja sorra átkozták ki George Clooney-t a kormány által vezérelt országos és regionális sajtótermékek. A színész “bűne” az volt, hogy bírálni merészelte Orbánt, akit egy lapon emlegetett a brazil elnökkel, Jair Bolsonaroval – ez a két ember jutott eszébe a gyűlölet szóról.

A hirado.hu és társai gyorsan meg is állapították, hogy Clooney Soros-ügynek, hiszen közös fotón is szerepelt már Soros György egyik fiával.

Ma viszont leszólhattak a pártköztpontból, hogy finomítani kellene a hangnemen, hiszen szinte egyszerre üzent a színésznek Varga Judit igazságügyi és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminszter.

„Ha George Clooney legközelebb mifelénk jár, szívesen vendégül látom egy valódi kávéra és akár még a magyar jogállamiság valós helyzetéről is tájékoztatom, ha a tények is érdeklik. Ígérem, hogy az amerikai filmipar anomáliái kapcsán nem fogom nyilvánosan kritizálni, hiszen arról körülbelül annyi információval rendelkezem, mint ő a közép-európai politikai helyzetről. Valóság. What else Mr. Clooney?” – szúrta ki a Telex Varga Judit Facebookján a Vészhelyzet Ross dokijának szóló üzenetet.

Szijjártó Péter is a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben riporteri kérdésre elmondja, hogy George Clooney-t, mint színészt kedvelik és nagyra becsülik, „itt azonban nem egy színészeti kérdésről, hanem egy politikai ügyről van szó” – mondta Szijjártó, aki szerint látszik, hogy Clooney történelmi és politikai ismeretei némileg korlátosak. Ez szerinte azért van, mert a színész nyilvánvalóan a nemzetközi mainstream médiából tájékozódik.

„Színészként kedveljük, a politikai ismeretiről meg megvan a magunk véleménye”

– mondja Szijjártó a videóban, ami alá a Vészhelyzet című sorozat főcímzenéjét vágták.

az eredeti hír itt elérhető