Virgamet – minőségi acéltermékek

2020.11.16

A Virgamet kiváló minőségű acéltermékeket gyártó és a lengyel és nemzetközi piacokon értékesítő lengyel vállalat. A Virgamet termékei különböző kelet európai (Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország), ázsiai, skandináv és európai országokból származnak. A termékeink megfelelnek a PN-EN 10204-es, valamint a különböző európai országokban érvényes minőségi szabványoknak (TÜV, DNV, BL, ABS, LR stb.).

Hol használják a Virgamet termékeit?

Termékeinket fémipari és gépgyártó vállalatoknak, és fémipari alkatrészeket gyártó és javító vállalatoknak, illetve autógyártó, vegyipari, bányászati, élelmiszeripari, vasúti közlekedési, távközlési, energetikai, olajipari, hajógyártó, gyógyszeripari, űrkutatási, műanyagipari és egyéb vállalatoknak értékesítjük. Különös hangsúlyt fektetünk a ritka termékek és különleges gyártási eljárást igénylő termékek gyártására.

 

Mi az a H18-as acél?

A H18-as fokú magas króm és széntartalmú rozsdamentes martenzites acél, olyan komponensekből készült, amelyeket keményíteni és edzeni kell. Az 55 HRC értéket meghaladó keménység és korrózióállóság és ellenállás jellemzi 400 ˚C alatt. A keménységén kívül az anyag nagyon tartós és kopásálló, ezért az anyagot korrózióálló csapágy vagy szerszámacélnak sorolják be. A H18-as acélból készült penge tartósabb, keményebb, lassabban kopik, és sokkal jobb korrózióállósága van. Az anyagot elsősorban az élelmiszeriparban és a vegyiparban használják különböző speciális alkatrészek, szelepek, csapágyak, szerszámok, vezetősínek, konyhai rozsdamentes acélkések, golyóscsapágyak, vadászkések és élelmiszeripari kések előállításához. A korrózióállóságot az acél 17-18%-os krómtartalmával érik el ennél a magas széntartalom mellett.

 

Miért tartalmaz molibdént és a vanádiumot a kés?

Az anyag esetleg tartalmazhat molibdént vagy vanádiumot is. A molibdén növeli az oxidációval szembeni ellenállást magas hőmérsékleten, míg a vanádium keményebbé teszi a terméket. A korrózióval szembeni ellenállás növelése érdekében a kés felületének a lehető legsimábbnak kell lennie. Az acél nem áll ellen ortofoszforsavnak, kénsavnak, sóoldatoknak, kipufogógáznak, és hidrogén kloridnak. A termék enyhén korrozív környezetben használható. A két különböző típusú anyag az X105CrMo17 és a X90CrMov18/1.4112 lényegesen eltér egymástól a molibdén és vanádiumon kívül a széntartalomban is. A keményítés és edzést a különböző típusoknál eltérő hőmérsékleten végzik. A H18-as típusnál a keményítést 1000-1050 ˚C-on, míg az edzést 200-300 ˚C-on végzik. Az X105CrMo17-nél a keményítést 1000-1050 ˚C-on, míg az edzést 100-300 ˚C-on végzik. Az X90CrMo17-nél a keményítést 1000-1080 ˚C-on, míg az edzést 100-200 ˚C-on végzik.

az eredeti hír itt elérhető