Padon alvó férfit fosztott ki egy 22 éves nő Debrecen belvárosában

2018.07.04

A gyanúsított kihasználta, hogy a sértett elaludt egy padon és elvette a férfi telefonját. A debreceni rendőrök vádemelést javasolnak a 22 éves nővel szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 22 éves nővel szemben kifosztás bűntett, míg egy 26 éves férfival szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen 2018. április 8-án arról, hogy aznap hajnalban valaki ellopta a mobiltelefonját Debrecen belvárosában.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek és a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, L. Mártát.

A Hajdú-Bihar Megyei Cívis Közterület Támogató Alosztály munkatársai 2018. június 12-én 6 óra 30 perc körül otthonában elfogták a hajdúhadházi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint az alvó sértett zsebéből kivette a telefont, majd elment a helyszínről. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a nőt, majd bűnügyi őrizetbe vették. L. Mártával szemben az illetékes bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az eljárás jelenlegi szakaszában.

A nyomozás adatai szerint a nő az eltulajdonított telefont továbbértékesítette egy ismerősének, B. Róbertnek. A hajdúhaházi férfinak – szabadlábon hagyása mellett -orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

A rendőrök a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást 2018. július 2-án befejezték és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították az illetékes ügyészség részére.

az eredeti hír itt elérhető